Speel- en beweegparcours wil jong en ouder Menen aanzetten tot actief bewegen

Redactie KW

Tijdens een gezinswandeling allerlei leuke en sportieve spelletjes spelen en opdrachten uitvoeren? Dat kan voortaan in Groot-Menen, waar de sport- en jeugddienst drie wandelroutes uitstippelde met speelse elementen en sportieve uitdagingen voor het hele gezin.

De drie speel- en beweeglussen zijn tussen de 3 en de 4,5 kilometer lang en moeten jong en oud in deze digitale tijden aan het bewegen zetten. Onderweg kom je kleurrijke borden, spelletjes op de grond en spe(e)ltoestellen tegen. Sportief plezier is gegarandeerd met het hoppen van de ene boomstam naar de andere, je naam springen of je in de meest onmogelijke bochten wringen tijdens een spelletje twister. Ook een pittig partijtje voetbal of volleybal en een pingpongwedstrijdje zijn mogelijk. Attributen zoals ballen of pingpongpaletten zijn ter plekke aanwezig in een kastje.

“De nieuwe parcoursen in Menen, Lauwe en Rekkem zijn een leuke alternatieve aanvulling op het bestaande sportaanbod”, vertelt schepen van Sport Herman Ponnet. “Bewegen op dit parcours is laagdrempelig en vrijblijvender dan in een sportclub. Je kan dit met het ganse gezin doen op elk moment van de dag. Het is een speelse en sportieve bewegingsoefening voor jong en oud.”

Ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief samen met het bestaande sportaanbod vanuit onze sportclubs meer mensen in beweging zal zetten. Na de onlangs gelanceerde Runnin’ City App is dit opnieuw een initiatief dat ons op een andere manier aan het bewegen zet. In het najaar werken we nog een soortgelijk parcours uit voor oudere sportievelingen”, aldus de schepen.

De verschillende parcoursen kan je ontdekken op www.menen.be/speel&beweeg. Er zijn ook foldertjes met een plannetje te verkrijgen in de openbare gebouwen. De kostprijs van het project bedraagt 30.000 euro. (CBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier