Sociale winkel Surplus in Zwevegem blijft open

Palmer Vandemeulebroucke. © GJZ
Redactie KW

Sinds de strenge coronamaatregelen is er al twee keer een bedeling geweest in de sociale winkel Surplus in Zwevegem. Uiteraard worden ook hier de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo kan de sociale babbel even niet.

Net als in de andere winkels en warenhuizen dienden de vrijwilligers van de sociale winkel Surplus in de Blokkestraat zich aan te passen aan de geldende coronamaatregelen. “Uiteraard primeert bij ons ook de veiligheid van onze medewerkers en deze van onze klanten. We volgen dan ook strikt alle maatregelen die moeten gevolgd worden. Dit betekent ook dat de sociale babbel met een tasje koffie, waar heel mensen toch wel belang aan hechten, nu even dient te wijken. We laten ook maar maximum twee klanten binnen en de wachtstoelen staan anderhalve meter van elkaar“, legt verantwoordelijke Palmer Vandemeulebroecke uit.

Verder staan alle deuren open en dient iedereen zijn handen te ontsmetten. “Onze mensen dragen ook handschoenen en kwalitatieve mondmaskers en zorgen ervoor dat de klanten snel bediend worden, zodat ze niet te lang hoeven binnen te zijn.”

Inzamelactie

In de vastenperiode liep een inzamelactie in de Sint-Amanduskerk. Kerkgangers konden er bepaalde voedingsproducten in kasten deponeren. Die producten gingen dan richting Surplus. “Ik ben pastoor Dirk Decuypere en zijn team heel dankbaar voor dit initiatief. Er kon al heel wat ingezameld worden”, zegt Palmer. “Het is wel spijtig dat er door de coronacrisis geen plechtigheden meer zijn. Niettemin de kerkdeuren zijn dagelijks geopend en het zou mooi zijn indien men tijdens de paasdagen ook nog eens aan de minderbedeelden denkt en iets in de kasten deponeert.”

De volgende bedeling bij Surplus is op donderdag 23 april vanaf 16 uur.

(GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier