Smulmarkt start met inhuldiging Keiemdorpstraat

De Keiemse Feestcommissie zorgt straks weer voor heel wat kermisvertier. We zien achteraan v.l.n.r. Marc Deprez, Wim Debergh, Pieter Degroote, Bart Rondelez, commissievoorzitter Johan Van Eecke, Tamara Gheerardyn, Patrick Vandenberghe en Marthe Van Henis. Vooraan v.l.n.r.: Arne Everaert, Hanne Rossey en Conny Vandercruysse. Kenny Pille ontbreekt. (foto KLD)
Redactie KW

De Keiemse Feestcommissie trekt volgend weekend alle registers open. Vrijdag wordt de Tervaetestraat omgetoverd tot een gigantische smulmarkt, zaterdag kun je lopen voor het goede doel en op kermiszondag valt er op het dorpsplein van alles te beleven.

De feestelijkheden worden op vrijdag 23 augustus om 18 uur geopend met de achtste editie van de smulmarkt. Zeventien Keiemse verenigingen bieden in de verkeersvrije Tervaetestraat heel wat lekkers aan. Zo serveert de Gezinsbond heerlijke tapas, de harmonie bereidt verse mosselen, voetbalclub Sporting Keiem pakt uit met braadworsten en KVLV Keiem bakt goudgele frietjes. Uiteraard staan er ook tal van streekbieren en andere lekkere drankjes op de smulkaart.

Opening

Net voor aanvang van de smulmarkt is er echter een ander feestelijk moment, waar heel Keiem al geruime tijd naar uitkijkt. Dan wordt de vernieuwde Keiemdorpstraat officieel ingehuldigd, dit na een lange reeks renovatiewerken. Rolling Notes Streetband zorgt voor de muzikale noot en speelt tot 20 uur verder op de smulmarkt. Daarna zijn er optredens van accordeonist Pieter Lonneville en de Ongekenden Weereld des Heeren Ottfriedt, een olijk gezelschap dat bestaat uit een steltenloper, een vuurspuwer en een poppenspeler.

Op zaterdag staat de dertigste editie van Dwars door Keiem, een loopevent ten voordele van het Kinderkankerfonds, op het programma. De stratenloop start om 13.45 uur met twee joggingreeksen voor de jeugd, gevolgd door een langer parcours voor volwassenen en een 10,8 kilometer lange prestatieloop. ‘s Avonds zorgt de Keiemse horeca voor kermisvertier.

Lokaal danstalent

Op kermiszondag trakteert de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia om 11.30 uur met een aperitiefconcert. Het dorpsplein staat de hele namiddag bol van de activiteiten: de plaatselijke majorettes laten zien waarom ze al jaren aan de Belgische top staan, Zita Vanderbeke treedt op met haar succesvolle dansschool Dançar uit Roeselare en ook de Keiemse volksdansgroep maakt zijn opwachting. Er wordt bingo gespeeld en voor de kinderen zijn er springkastelen en de traditionele Keiemse kinderdraaimolen voorzien. Coverband Cosy Corner beklimt het kermispodium om 18 uur.

Op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus komen de kaarters aan hun trekken met een ploatenkaarting in café Sint-Hubert en een kippenbillenkaarting in café De Kroeg. Op woensdag is er om 16 uur een wielerwedstrijd voor junioren. De kermis in Keiem wordt op zaterdag 31 augustus afgesloten met het Bal van de Keiemse kermisburgemeester in oc De Kring. Deejay Stijn draait de plaatjes.

(KLD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier