Zin in een feestje onder vrienden of familie op oudejaarsavond? Zin om dat in een huiselijke sfeer te doen zonder te moeten opruimen? Zin om een feestje te bouwen op een unieke locatie? Zoek niet verder. Cultuurkapel De Schaduw combineert het beste van eindejaar met een uniek feestconcept, dat Sloop heet.

"Ik was eigenlijk al een tijdje op zoek naar een prikkelend pand en heel toevallig botste ik op de leegstaande site van Damman Croes in hartje Roeselare. Een grote ruimte met dertien burelen. Twaalf daarvan zullen ingericht worden als intieme huiskamers, elk met hun eigen sfeer en stijl. Daar kunnen groepjes van vijf tot dertig personen in ondergebracht worden. De helft van de kamers zijn al gereserveerd, maar er is dus nog plaats!"

Concreet zijn de mensen die een kamer reserveren, welkom vanaf 18.30 uur. "We doen het een halfuurtje vroeger dan vorig jaar. Dankzij traiteur Ma Cuisine uit Tielt kunnen we een volledig menu serveren, van amuses tot voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, inclusief aperitief en dranken. En de afwas doen wij." (lacht) "Vorig jaar merkten we dat het concept enorm aansloeg. Elke kamer krijgt zijn eigen sleutel en heeft dus zijn privacy. Heel grappig om het dessert te brengen en te zien hoe een iets oudere groep culinair geniet met klassieke muziek om dan twee kamers verder jongeren op de tafels te zien dansen. Om 23 uur worden de deuren opengegooid en bouwen we dan één groot feestje."

Steun van vrijwilligers

Jonah, die al flink wat ervaring heeft als dj, staat opnieuw achter de draaitafels. Samen met zijn vrouw en heel wat vrijwilligers doen ze zoveel mogelijk zelf. "Lotje zorgt ervoor dat elke ruimte tot in de puntjes is ingericht, van het juiste tapijtje en servies, terwijl ik me van de praktische zaken aantrek, van toilet tot elektriciteit. Om maar een idee te geven: elke kamer kan zijn eigen muziek kiezen en er wordt zo'n drie kilometer aan elektriciteitskabels gebruikt...

"Er kruipt heel veel werk in en het is waarschijnlijk niet rendabel als je je uren rekent, maar het geeft ongelooflijk veel voldoening. Veel mensen van vorig jaar zijn er weer bij."

"We hopen op oudejaar zo'n 150 eters en 150 extra feestvierders te verwelkomen. We willen voor de nodige ambiance zorgen, maar tegelijkertijd mikken we op gezelligheid. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijk feestje!"

Sloop vindt plaats op maandag 31 december in fabriek Damman-Croes, Spanjestraat 55 in Roeselare. Het diner start om 18.30 uur. Wie enkel komt feestvieren, kan binnen vanaf 23 uur. Voor party en diner betaal je 125 euro, wie enkel komt feesten betaalt 20 euro. Tickets en info op de website.

(BVB)

Zin in een feestje onder vrienden of familie op oudejaarsavond? Zin om dat in een huiselijke sfeer te doen zonder te moeten opruimen? Zin om een feestje te bouwen op een unieke locatie? Zoek niet verder. Cultuurkapel De Schaduw combineert het beste van eindejaar met een uniek feestconcept, dat Sloop heet."Ik was eigenlijk al een tijdje op zoek naar een prikkelend pand en heel toevallig botste ik op de leegstaande site van Damman Croes in hartje Roeselare. Een grote ruimte met dertien burelen. Twaalf daarvan zullen ingericht worden als intieme huiskamers, elk met hun eigen sfeer en stijl. Daar kunnen groepjes van vijf tot dertig personen in ondergebracht worden. De helft van de kamers zijn al gereserveerd, maar er is dus nog plaats!"Concreet zijn de mensen die een kamer reserveren, welkom vanaf 18.30 uur. "We doen het een halfuurtje vroeger dan vorig jaar. Dankzij traiteur Ma Cuisine uit Tielt kunnen we een volledig menu serveren, van amuses tot voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, inclusief aperitief en dranken. En de afwas doen wij." (lacht) "Vorig jaar merkten we dat het concept enorm aansloeg. Elke kamer krijgt zijn eigen sleutel en heeft dus zijn privacy. Heel grappig om het dessert te brengen en te zien hoe een iets oudere groep culinair geniet met klassieke muziek om dan twee kamers verder jongeren op de tafels te zien dansen. Om 23 uur worden de deuren opengegooid en bouwen we dan één groot feestje."Jonah, die al flink wat ervaring heeft als dj, staat opnieuw achter de draaitafels. Samen met zijn vrouw en heel wat vrijwilligers doen ze zoveel mogelijk zelf. "Lotje zorgt ervoor dat elke ruimte tot in de puntjes is ingericht, van het juiste tapijtje en servies, terwijl ik me van de praktische zaken aantrek, van toilet tot elektriciteit. Om maar een idee te geven: elke kamer kan zijn eigen muziek kiezen en er wordt zo'n drie kilometer aan elektriciteitskabels gebruikt... "Er kruipt heel veel werk in en het is waarschijnlijk niet rendabel als je je uren rekent, maar het geeft ongelooflijk veel voldoening. Veel mensen van vorig jaar zijn er weer bij.""We hopen op oudejaar zo'n 150 eters en 150 extra feestvierders te verwelkomen. We willen voor de nodige ambiance zorgen, maar tegelijkertijd mikken we op gezelligheid. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijk feestje!"Sloop vindt plaats op maandag 31 december in fabriek Damman-Croes, Spanjestraat 55 in Roeselare. Het diner start om 18.30 uur. Wie enkel komt feestvieren, kan binnen vanaf 23 uur. Voor party en diner betaal je 125 euro, wie enkel komt feesten betaalt 20 euro. Tickets en info op de website.(BVB)