Sluikstorters in Diksmuide worden gezien

V.l.n.r schepen afvalbeleid Marc Deprez, Rik Roelens van het recyclagepark, Wouter De Zutter van de dienst Openbare Ruimte en Martin Deruytter van de dienst Milieu met de banner tegen sluikstorten. © AC
Redactie KW

In de strijd tegen zwerfvuil zet Diksmuide tijdelijke camera’s in. Sluikstorten en zwerfvuil worden op die manier aangepakt omdat vorige acties niet veel geholpen hebben. Het stadsbestuur hoopt op die manier de daders te vinden.

De camera’s zullen op verschillende geheime locaties in de stad worden geplaatst en geregeld van plaats veranderen. De camera’s zijn onopvallend en zullen op verschillende materialen worden aangebracht. Er komen wel extra meldingsborden om het filmen op openbaar domein juridisch sluitend te maken. De camerabeelden zullen enkel doorgegeven worden aan de politie of de gemeentelijke gasambtenaar die voor de opmaak van een PV of GAS-boete zullen zorgen.

De Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort startte op maandag 5 oktober. De banner van die week , met de ogen van een oehoe, zal in Diksmuidse straatbeeld te zien zijn en moet mensen sensibiliseren en overtuigen om afval niet op straat te gooien. Mooimakers roept met haar campagne op om je verantwoordelijkheid te nemen en er zelf voor te zorgen dat je niet aangesproken wordt op je gedrag.

Wie een suggestie heeft voor een locatie om een tijdelijke camera te plaatsen, wordt gevraagd om een seintje te geven via milieu@diksmuide.be of 051 79 31 41. Merk je sluikstort op ergens op het openbaar domein? Meld het zeker via www.diksmuide.be en klik verder op de ‘maak-een-meldingsknop’. (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier