Sinterklaas komt met de limousine naar Roeselare

Organisatoren en zwarte pieten waren blij om de komst van de Sint naar Roeselare aan te kondigen. © Stefaan Beel
Peter Soete

Sinterklaas bezoekt op zaterdag 16 november de brave kinderen van Roeselare. Terwijl de Sint eerst ontvangen wordt door de burgemeester op het stadhuis, warmen Geena Lisa en dansschool Hypnosis de wachtende jongeren op tijdens een muzikale show op de Grote Markt.

Sinterklaas had vier zwarte pieten afgevaardigd naar de Sinterklaas-persconferentie in Yummy’s in de Manestraat. De intrede van de Sint wordt mogelijk gemaakt door de inspanningen van de stad, van de vzw Shopping & Centrum Roeselare en hun sponsors.

“We zijn al heel moe van het vele werk, maar alle lijstjes van de Roeselaarse kinderen zullen in orde zijn tegen 16 november”, vertelt één van de zwarte pieten. “Omstreeks drie uur in de namiddag worden wij ontvangen door de burgemeester en schepenen op het stadhuis en daarna gaan we richting podium op de Grote Markt. Daar zingt Geena Lisa sinterklaasliedjes en dansen de leden van dansschool Hypnosis.”

In een limousine

“Om half vier gaat het dan in de open limousine door de centrumstraten naar ARhus. We rijden door de Ooststraat, de Jan Mahieustraat, de H. Consciencestraat en de H. Horriestraat naar De Munt. We voorzien dat we om vier uur in ARhus aankomen en dan kunnen alle kinderen hun tekeningen afgeven aan de Sint en een foto maken. Buiten zal ook een oliebollenkraam staan en in het ARhuscafé kan ook iets lekkers gegeten en gedronken worden. Ook kinderen die in een rolstoel zitten, kunnen zeker bij Sinterklaas komen. De medewerkers van ARhus én de zwarte pieten zullen klaar staan om hen te begeleiden via de liften.”

“Omstreeks 18.15 uur maken we ons dan klaar om Roeselare te verlaten en naar andere plaatsen te trekken om kindjes gelukkig te maken.”

Op 23 en 30 november zal er ook een zwarte pieten-parade door de Roeselaarse centrumstraten trekken maar Sinterklaas zal er dan niet bij zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier