Sinterklaas in Oostkampse filmstudio

© (Foto GST)
Redactie KW

Sinterklaas en zijn Pieten zijn met de stoomboot onderweg naar België. Er is alleen één groot probleem, België kleurt rood door COVID-19. Hierdoor zijn alle grote events, intredes, bedrijfsbezoeken afgelast maar ook de huisbezoeken van de Sint en de pieten kunnen niet veilig verlopen en werden daarom jammer genoeg ook verboden.

Alles voor de veiligheid van de kinderen, Sinterklaas en de Pieten natuurlijk. We vernemen vanuit het Oostkampse secretariaat wel dat de Sint en de Piet wel op schoolbezoek zal mogen gaan mits de nodige voorzorgen en met mondmasker op.

“Maar terugkeren naar Spanje is geen optie en alles afblazen willen we niet. Te veel kinderen zouden teleur gesteld zijn. Daarom hebben de Oostkampse hulp Sinterklaas en Hoofdpiet in overleg met Computerpiet beslist om de kinderen enkel per bubbel via een Google Meet te ontmoeten, zoals dit in vele scholen al gebeurde tijdens de eerste lockdown. En natuurlijk kunnen de opa’s en oma’s op deze manier ook in alle veiligheid aansluiten”, weet Koen Hallaert vanop het Sinterklaas secretariaat te vertellen, waar hij wordt bijgestaan door Andy Caboor uit Brugge.

In Oostkamp is daarvoor op een geheime locatie een tijdelijke overdekte filmset gemaakt, volledig coronaproof om de komende dagen, weken al dan niet LIVE te gaan en ervoor te zorgen dat de kinderen in de regio Oostkamp-Brugge ondanks alles naar een onvergetelijk Sinterklaasfeest kunnen uitkijken.

De sint kan zo via Google Meet of Whatsapp met iedereen die dat wil een persoonlijk gesprek opstarten. Er kan contact opgenomen met het Oostkampse Sinterklaas secretariaat via mail: briefsint@hotmail.com.

Meer info: Facebook: www.facebook.com/welkomsintenpieten ofwel Youtube: www.youtube.com/watch?v=n6i-hcoy3AE

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier