Sinksenbraderie in Menen hoopt op heel wat bezoekers

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Maandag 10 juni vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Sinksenbraderie in De Barakken plaats.

Om 10.00 uur opent burgemeester Eddy Lust feestelijk de Sinksenbraderie op het pleintje aan de Oostkaai. “De Sinksenbraderie is een echte publiekstrekker voor de Barakken en wij hopen alvast op een geslaagde editie”, zegt burgemeester Eddy Lust.

Editie 2019 is meteen extra speciaal: de braderie is de eerste organisatie van het gloednieuwe verenigde handelscomité ‘De Barakken – Les Baraques’. “Ik ben bijzonder blij dat de handelaars in de Barakken de handen in elkaar hebben geslagen om de Sinksenbraderie te organiseren. Met het vertrek van een aantal handelaars leek het even dat de braderie misschien niet zou doorgaan. Nu kunnen wij ons weer opmaken voor een hopelijk spetterende hoogdag voor de Barakken”, klinkt schepen van Ondernemen Virginie Breye enthousiast.

De Sinksenbraderie vindt plaats in de Rijselstraat, Hoornwerk en de Moeskroenstraat. Aan Belgische kant kunnen bezoekers volop genieten van zomerse koopjes aan flinke kortingen. De marktkramers zorgen voor extra sfeer en gezelligheid in de straten. Om 14.30 uur is er ook animatie met live optredens voor café Mefisto in de Rijselstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier