Septemberkermis in Wingene gaat door op een coronaveilige manier

Er is dit jaar dan toch kermisplezier in Wingene. © NS
Redactie KW

Het gemeentebestuur heeft haar goedkeuring gegeven voor de kermis in het centrum, die start op vrijdagavond 4 september en eindigt op maandag 7 september. De kermis verhuist dit jaar wel naar het Gemeenteplein.

Jaarlijks viert de gemeente Wingene kermis tijdens het eerste weekend van september. Er werd heel lang getwijfeld of die kermis dit jaar wel zou kunnen plaatsvinden. Na goed nadenken en alternatieven te zoeken, besloot het gemeentebestuur om de septemberkermis toch naar Wingene te brengen.

“We laten de kermis doorgaan maar blijven uiterst voorzichtig”, vertelt burgemeester Hendrik Verkest. “We verwachten dan ook van al onze inwoners grote inspanningen om het coronavirus onder controle te houden. Als we willen dat iedereen blijft volhouden, moeten wij perspectief durven bieden in de vorm van kleinschalige, coronaveilige evenementen.”

Circulatieplan

Het gemeentebestuur ging aan tafel zitten met de kermisuitbaters om de kermis toch te laten langskomen. Ze kwamen tot een gezamenlijk akkoord. “Hun professionele houding en goede voorbereiding om de kermis coronaveilig te organiseren, overtuigde ons.”

“De kermis verhuist wel naar het Gemeenteplein. Deze locatie leent zich beter om te werken met een circulatieplan, signalisatie en een vaste in- en uitgang.” Het dragen van een mondmasker is voor iedereen verplicht boven de leeftijd van twaalf jaar, tenzij dit door medische redenen niet kan.

De kermisuitbaters staan zelf in voor het reinigen van hun attracties na ieder contact van een bezoeker en er wordt extra ruimte voorzien om veilig aan te schuiven in de wachtrij.

Meer info op www.wingene.be/coronaveiligekermis. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier