Septemberkermis in Marke wordt een ‘light versie’

Het bestuur van de Markse Septemberkermis. (foto EDB)
Redactie KW

De Markse Septemberkermis mag plaatsvinden in een aangepaste versie. Heel wat activiteiten moesten immers geannuleerd worden wegens de coronoamaatregelen. Alles vindt dit jaar ook in openlucht plaats.

“We hadden ons programma al een beetje aangepast”, vertelt Debby Clarysse. “Net na de druk van de programmaboekjes hebben we alsnog enkele activiteiten moeten annuleren.”

Zo verdwenen na de quiz, de snoepworp en het eetfestijn van Muziekvereniging Sint-Jan ook nog de rommelmarkt, de snoeptombola, de initiatie boogschieten en de kindernamiddag. “De organisatoren van de braderie op het einde van de Markekerkstraat en van het Savatteschieten in dezelfde straat hadden eerder ook al laten weten niets te organiseren dit jaar”, aldus Debby. De organisatoren lieten nog flyers drukken met het uiteindelijke programma. Die zijn bij de Markse handelaars te verkrijgen.

De kermis vindt dus plaats tijdens het eerste weekend van september. De kermiskramen zullen op Markeplaats staan.

Debby: “Voor de optredens hebben we dit jaar geen tent voorzien, want in dat geval zijn slechts 38 mensen toegelaten. Het publiek zit nu aan tafels in openlucht en Markeplaats zal verkeersvrij zijn. Iedereen moet zich registreren en er is een in- en uitgang. Met een klikkertje kunnen we bijhouden hoeveel mensen er zitten en we kunnen ook afsluiten als het volzet is. Ook de mensen op de Markse terrassen kunnen meegenieten van het optreden.” Op vrijdag is de bar open vanaf 16 uur. Er staan die avond twee West-Vlaamse coverbands geprogrammeerd, namelijk Request en Bottled in Belgium. “Op vrijdag en zaterdag sluit de bar om middernacht, op zondag sluiten we een uurtje vroeger af.”

Niet volledig afblazen

De wedstrijd boogschieten voor profs kan op zaterdagnamiddag wél plaats vinden. Dit zal gebeuren op de parking aan bakkerij Luca of op de Krinkel. Debby: “Dat valt onder een sportwedstrijd en publiek is toegelaten.” ‘s Avonds staan coverband The Bumblebeez en de Bissegemse dj Lootje op het programma. Zondag start er om 11 uur een kaarting en is er een aperitief. De bar blijft de hele namiddag open met achtergrondmuziek en de kermis draait. ‘s Avonds spelen Yves Segers en Roel Vanderstukken met De Corsari’s.

Het bestuur is blij dat de Septemberkermis niet volledig moest afgeblazen worden. Eventuele aanpassingen en updates zijn terug te vinden op de Facebookpagina. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier