Sebastien grijpt nét naast wereldrecord glazen dragen: “Maar boodschap is duidelijk”

Sebastien vroeg om complete stilte tijdens zijn recordpoging. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Sebastien Maes, de ober van Brasserie St. Medard op het Deken Zegerplein in Kortrijk, waagde zich woensdag aan een wereldrecordpoging glazen dragen op één hand. Daarvoor moest hij 40 glazen in evenwicht kunnen houden. Helaas donderde de stapel met 38 glazen bij een derde poging de grond in. “Maar ik ben toch geslaagd in mijn opzet”, aldus Sebastien. “De zwaar getroffen restaurants en cafés in de kijker zetten.”

In aanwezigheid van burgemeester Ruth Vandenberghe, twee getuigen en enkele journalisten probeerde Sebastien Maes, de ober van de gekende Brasserie St. Medard woensdag 40 glazen op een hand te dragen. Als dat zou lukken, dan kreeg hij het wereldrecord glazen dragen op een hand achter zijn naam. Het huidige wereldrecord staat op naam van Reymond Adina. Die in 2007 maar liefst met 39 glazen op een hand rond liep.

Helaas strandde Sebastien op 38 glazen, twee te weinig om een nieuw wereldrecord te vestigen. “Vooral de zenuwen en het straatlawaai speelden mij parten”, legt hij uit. “Bij mijn eerste poging ging ik compleet de mist in. Bij mijn tweede raakte ik aan een mooie 34 glazen. Helaas stortte mijn toren naar beneden tijdens mijn derde poging, net toen ik aan 38 glazen zat.”

Even gevloekt

Een vierde poging zat er niet in. Daar waren geen glazen meer voor. “Ik heb even gevloekt toen alles naar beneden viel. Zeker omdat ik weet dat ik het kan. Ik heb al eens 41 glazen op een hand gedragen, maar toen stonden er natuurlijk geen camera’s op mij gericht”, verzucht de ober.

De ontreddering was groot toen de glazen tegen de grond gingen.
De ontreddering was groot toen de glazen tegen de grond gingen.© AN

“Ik vind het dus heel jammer dat mijn poging mislukt is. Maar het is wat het is. Ik zal er een paar nachten niet goed van slapen. Maar ik denk dat mijn boodschap wel overgekomen is. Ik wilde de noodlijdende horeca nog eens onder de aandacht brengen. Dat is bij deze gelukt.”

Belgisch record

Sebastien beloofde al meteen dat er nog een nieuwe poging komt. “Maar dat zal niet voor direct zijn”, lacht hij. Eerst ga ik de boel hier opkuisen. Daarna zien we wel.” Helemaal mislukt is zijn poging trouwens niet. Hij vestigde wel een Belgisch record.

https://www.youtube.com/watch?v=3J_9aG4sM10

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier