Schepen op de planken in Breinings Revuetje: “Wees gerust, we sparen Alain niet”

Glenn Dangreau en Alain Lynneel (rechts op de foto) staan met hun Breinings Revuetje klaar om 50 jaar terug in de tijd te gaan. © MM
Redactie KW

Ze zijn er weer helemaal klaar voor, schepen Sas en schepen Torre, voor hun jaarlijks Breinings Revuetje. In een scenario van Glenn Dangreau alias schepen Sas en met onder meer Alain ‘Torre’ Lynneel, nu ook in het echte leven schepen, in de hoofdrol wacht het publiek opnieuw drie uur kolder, variété en vette knipogen naar de lokale actualiteit. “En wees gerust, we zullen ook onze vriend en collega Alain niet sparen”, verzekert Glenn Dangreau.

‘Woar is den tied…’ is de titel van het Breinings Revuetje ’19. “De twaalfde al in de rij en de vijfde sinds Alain en ik het roer hebben overgenomen van Roger Van Looy. Tellen we er de oorspronkelijke revue bij, die ooit in het ter ziele gegane Bredene Palace werd opgevoerd, dan zitten we aan 18 edities”, rekent Glenn Dangreau, een van de hoofdrolspelers en samen met Alain Lynneel al jaren de grote bezieler van de revue, uit.

In ‘Woar is den tied…’ gaan schepen Sas en schepen Torre samen met hun medespelers 50 jaar terug in de tijd. “We brengen straks hulde aan Woodstock, aan de eerste Tourzege van Eddy Merckx, de landing op de maan, …”, pikt Alain Lynneel in.

Anuna

“Daar blijft het echter niet bij. We zullen weer meer dan voldoende aandacht hebben voor wat het voorbije jaar gebeurd is in Bredene, België en ver daarbuiten. De koning maakt zijn opwachting maar ook Anuna De Wever krijgt een plekje in de revue.”

“Onze eigen gemeente blijft natuurlijk centraal staan. De politiecombi die overkop ging langs de Koninklijke Baan, de Tour Elentriek, de eerste meisjes in de Ibisschool, de werken in de Kapelstraat, Bredene Festivalt, de steps,…het komt allemaal aan bod in onze ruim 3 uur durende show.”

“En vergeet onze eigenste schepen Alain niet!”, haast Glenn Dangreau zich toe te voegen. “Ook hij zal niet aan ons waakzaam oog ontsnappen. Hij is een goeie vriend en al jaren mijn partner op de planken maar ook hij krijgt zijn dosis kolder over zich heen.”

De bezoekers mogen raden welk dier we straks op het podium zullen loslaten

“Pas op, ik zou het niet anders gewild hebben, hé”, merkt Alain Lynneel op. “En weet je, voor het eerst komen al mijn collega-schepenen en de burgemeester naar de revue kijken. Nog nooit gebeurd. Dit zal al mij liggen, veronderstel ik.”

Naast een leuk verhaal en ontelbare moppen en fratsen mogen de bezoekers aan de revue ook dit jaar weer optredens van dansschool Severine, een optreden van zangeres Ignes Van Loo en muziek van huisorganist Joery Dewachter verwachten.

Zot idee

“Ook onze decors, het werk van Eric Pira, zullen weer top zijn. Net als onze affiche, die al een tipje van de sluier licht en opnieuw ontworpen werd door Bart Simoens alias Seamoose”, merkt Alain op.

De jongste jaren voeren Alain en Glenn ook telkens een levend dier op in de revue. “Het was ooit een zot idee van mij dat de jongste jaren wat uit de hand is gelopen. We hebben zo al een geit, een kip, een poes, enz. op scene gehad. Aan de bezoekers om te raden wat er straks op het podium wordt losgelaten.” Het doel van het creatieve duo blijft echter steevast hetzelfde. “Een revue met grote R brengen waarbij alles klopt: het verhaal, de decors, de muziek,… En waarbij wie niet in Bredene woont ook aan zijn trekken komt.” Dat de formule aanslaat, bewijst de kaartverkoop. “Die zit jaar na jaar in de lift”, is Glenn trots. “Met nog een maand te gaan zijn al 900 kaarten verkocht. Twee van de drie vertoningen zijn zo goed als uitverkocht. We hebben duidelijk een vast en trouw publiek dat we dit jaar overigens zullen trakteren op een heel mooie, emotionele finale.”

Het Breinings revuetje brengt ‘Woar is den tied…’ naar het MEC op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december. Op vrijdag en zaterdag opent het doek om 20 uur, op zondag om 14 uur. Op donderdag 12 december houdt de revue een laatste algemene repetitie die kan bijgewoond door de residenten van wzc Jacky Maes, de Ibisschool en de sponsors. Een toegangskaartje kost 10 euro en kan gekocht aan de balie of de website van het MEC.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier