Hotelschool Spermalie in Brugge kreeg vrijdag opvallend meer meldingen van buikpijn, buikloop en overgeven bij een aantal leerlingen. "We hadden gehoord dat er buikgriep in omloop was, maar namen uit voorzorg meteen contact op met het voedselagentschap FAVV, onze bedrijfsarts en onze schoolarts van het CLB", vertelt de directie. "Het FAVV, dat de voedselveiligheid en -hygiëne controleert, heeft vrijdagmiddag controles uitgevoerd in onze bistro en monsters meegenomen. Nadien werd door onze poetsploeg grondig gereinigd en gedesinfecteerd."

"Tijdens het weekend volgden we de situatie op de voet. Er was continu overleg, zowel op zaterdag als op zondag met de verschillende artsen. Ook de ouders werden in het weekend meerdere keren geïnformeerd over de stand van zaken via Smartschool. Jammer genoeg konden we hen niet meteen de precieze oorzaak van de besmetting meedelen."

Maandagmorgen waren een 150-tal leerlingen en personeelsleden van de school ziek. "Met de aanwezige tweederde van de leerlingen startten we met een algemene briefing over de stand van zaken", aldus de directie. "Opnieuw werden uit voorzorg alle acht keukens gereinigd en gedesinfecteerd. Naast de gebruikelijke zeep, werd ook een antibacteriële handgel gebruikt. Daarna werden de lessen zoals gewoonlijk aangevat."

Ondertussen bleek uit de onderzoeken dat er al een vijftal bevestigde gevallen zijn van salmonellose. "Over hoe die mensen besmet raakten en wat de mogelijke rol is van een bepaalde maaltijd of voedsel, is er nog geen zekerheid. We wensen de zieke leerlingen en personeelsleden een spoedig herstel en zullen opnieuw communiceren van zodra we meer info hebben over de oorzaak van deze besmetting."

Hotelschool Spermalie in Brugge kreeg vrijdag opvallend meer meldingen van buikpijn, buikloop en overgeven bij een aantal leerlingen. "We hadden gehoord dat er buikgriep in omloop was, maar namen uit voorzorg meteen contact op met het voedselagentschap FAVV, onze bedrijfsarts en onze schoolarts van het CLB", vertelt de directie. "Het FAVV, dat de voedselveiligheid en -hygiëne controleert, heeft vrijdagmiddag controles uitgevoerd in onze bistro en monsters meegenomen. Nadien werd door onze poetsploeg grondig gereinigd en gedesinfecteerd.""Tijdens het weekend volgden we de situatie op de voet. Er was continu overleg, zowel op zaterdag als op zondag met de verschillende artsen. Ook de ouders werden in het weekend meerdere keren geïnformeerd over de stand van zaken via Smartschool. Jammer genoeg konden we hen niet meteen de precieze oorzaak van de besmetting meedelen."Maandagmorgen waren een 150-tal leerlingen en personeelsleden van de school ziek. "Met de aanwezige tweederde van de leerlingen startten we met een algemene briefing over de stand van zaken", aldus de directie. "Opnieuw werden uit voorzorg alle acht keukens gereinigd en gedesinfecteerd. Naast de gebruikelijke zeep, werd ook een antibacteriële handgel gebruikt. Daarna werden de lessen zoals gewoonlijk aangevat."Ondertussen bleek uit de onderzoeken dat er al een vijftal bevestigde gevallen zijn van salmonellose. "Over hoe die mensen besmet raakten en wat de mogelijke rol is van een bepaalde maaltijd of voedsel, is er nog geen zekerheid. We wensen de zieke leerlingen en personeelsleden een spoedig herstel en zullen opnieuw communiceren van zodra we meer info hebben over de oorzaak van deze besmetting."