Ruime belangstelling voor infomarkt herinrichting doortocht Boezinge

© RLa
Redactie KW

De stad Ieper organiseerde een tweede infomarkt over de aanleg van een gescheiden rioolstelsel en de dorpskernvernieuwing in de refter van de basisschool. Het ontwerpplan werd voorgelegd aan de talrijk opgekomen bewoners en handelaars van Boezinge.

De werken situeren zich over het volledige tracé van de Diksmuidseweg, tussen beide kruispunten van de Randweg. Het ontwerpplan werd op maandagavond 21 oktober in primeur aan de Boezingenaar. Tussen het kruispunt aan de westkant (kant richting Zuidschote) en de nieuwe woonwijk Vannestestraat wordt een asfaltverharding voorzien met aan beide zijden een fietssuggestiestrook in een andere kleur. Daarnaast komt aan de kant van de Ravestraat een parkeerstrook met de opgebroken kasseien. Er wordt een voetpad van ongeveer twee meter breedte aangelegd vanaf de woning 497. Aan de overzijde wordt een groenzone aangelegd met de nodige opritten in betonstraatstenen.

De belangrijkste kruispunten worden aangelegd in uitgewassen beton om ervoor te zorgen dat indraaiend verkeer de wegenis niet beschadigd. In het hart van Boezinge, wordt wel gekozen voor een vlakke kassei, die heel wat geluidsvriendelijker en fietscomfortabeler is. Aan beide zijden worden hier parkeerstroken voorzien met op regelmatige tussenstops een stukje groen en een boom.

Dit tracé wordt herhaald vanaf de Brugstraat tot aan het kruispunt met de Randweg aan de Kapellestraat. Op het Katspel dat ook aangelegd wordt met platte kasseien zorgt een groenzone met een zitbankje en fietsrekken voor wat verpozing. De rest van het plein blijft bruikbaar voor allerlei manifestaties. De werken kunnen starten na het bouwverlof 2020 en zullen vermoedelijk twee jaar duren.

De tweede infomarkt over de herinrichting van de doortocht Boezinge lokte heel wat nieuwsgierige bewoners.

(RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier