Ruim driehonderd mensen op stiltemoment voor vermoorde Ellen D’hooghe

© SB
Redactie KW

Als steun voor familie en vrienden organiseerde De Wiek, het overkoepelende orgaan van de Oekense wijk waar ook de Ketsersstraat toe behoort, woensdagavond een stil moment voor Ellen D’hooghe. De 37-jarige vrouw werd zaterdagnacht door haar man Pol M. om het leven werd gebracht.

Voor de woning waar het drama zich heeft afgespeeld en op het graspleintje in het midden van de wijk verzamelden woensdagavond in de druilerige regen zo’n driehonderd mensen. Daaronder heel wat familieleden van Ellen en ook van Pol, inwoners van Oekene, kennissen, vrienden en natuurlijk veel wijkgenoten. Kinderen legden een bloemetje neer, zetten een brandend kaarsje bij de brievenbus of gaven de familie kaartjes om hun medeleven te betuigen.

De ruime omgeving van Oekene is duidelijk geschokt door deze gebeurtenissen. Een nichtje van het slachtoffer uitte moedig haar verdriet. “Liefste Ellen, nichtje, al dagen weten we geen blijf met onze gevoelens. Ongeloof overheerst. Duizend vragen schieten ons te binnen. Waarom? Waarom jij? Hier zijn geen woorden voor.” Het wijkcomité had een rouwregister klaargezet. Mensen schoven geduldig aan en namen de tijd om hun gevoelens neer te schrijven, de familie te knuffelen en hen eens stevig vast te houden. De stilte was sprekend.

Er waren opvallend veel gezinnen met kinderen die een witte roos neerlegden. Er was ook een grote delegatie van de plaatselijke KSA aanwezig. “Robbe zat vorig jaar bij de Jongknapen en begint volgende week bij de Knapen. Iedereen is erg aangeslagen”, vertelde een leidster.

Op hun facebookpagina, ‘Ge zijt van Oekene als’ kwamen al massa’s steunbetuigingen binnen. Roger Decoudu vond het belangrijk om er ook bij te zijn. “Ik kende Ellen persoonlijk. Ze werkte bij Familiezorg en maakte mijn eten klaar. Het was zo’n lieve vriendelijke vrouw die graag een praatje sloeg. Ze kon mij hartelijk doen lachen. Ik zal haar enorm missen.”

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier