Ruben Corne uit Gullegem maakt met dochters hartjes voor het hele ziekenhuis

De dochters van Ruben gaan aan de slag voor hun oma, maar ook voor het hele ziekenhuis. © gf
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Toen de moeder van Gullegemnaar Ruben Corne (42) in het ziekenhuis werd opgenomen voor een routine-ingreep, brak de coronagekte uit. Het isolement dreigde, maar kleurrijk papier en heel wat creativiteit brachten warmte en positiviteit voor het hele ziekenhuis.

Net zoals zoveel mensen werd Ruben van de ene op de andere dag geconfronteerd met de verregaande gevolgen van de coronamaatregelen. “Het moest een revalidatie worden van een kleine drie weken, nadat mama aan beide knieën werd geopereerd. Daar ligt ze dan alleen, zonder dat we haar kunnen bezoeken. We begrijpen dat ziekenhuizen alles op alles zetten om iedereen te beschermen, maar dat maakt het niet minder pijnlijk.”

Massa’s hartjes

Samen met zijn dochters bedacht Ruben een plan om het leven van zijn moeder wat dragelijker te maken. De scharen, papier met motief, lijm en stiften werden bovengehaald en de mouwen werden opgestroopt. “We maakten een hartjesmotief in licht karton, dat als model moet dienen voor de rest. We willen nu hopen van die hartjes gaan uitsnijden en ze versieren. We brengen die dan, voorzien van een leuke en persoonlijke tekst, naar het ziekenhuis waar het verzorgend personeel ze aan mijn moeder geeft. Natuurlijk wordt alles grondig ontsmet, maar het positieve gebaar telt.”

Voor heel ziekenhuis

Eenmaal aan het knutselen geslagen, kon Ruben niet anders dan denken aan mensen die eveneens in het ziekenhuis lagen zonder dat ze familie hebben. “Die mensen worden vooral nu keihard geconfronteerd met de tol van eenzaamheid” gaat de Gullegemnaar verder. “Samen met mijn dochters besloten we dan ook om leuke en positieve knutselwerkjes te maken voor iedereen. Daarnaast brengen we er ook met de regelmaat van de klok naar het rusthuis, zodat we ook daar voor wat hoop kunnen zorgen”. (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier