Rotary Menen schenkt 2.500 euro aan Stop Parkinson Walk

In het bijzijn van burgemeester Eddy Lust en Karen Danneel van de Rotaryvrouwen schonk Rotaryvoorzitter Geert Vanhalst 2.500 euro aan Ivo de Bisschop uit Dilbeek en Walter Degraeve uit Sint Truiden, de spilfiguren van 'Stop Parkinson Walk'. (Foto WO)
Redactie KW

De Rotary Club Menen heeft tijdens een kort officieel momentje in de Tabaksfabriek 2.500 euro overhandigd aan twee moedige wandelaars die 49 dagen lang geld inzamelen ten voordele van de mensen die de ziekte van Parkinson hebben.

Op 29 augustus begonnen Ivo de Bisschop uit Dilbeek en Walter Degraeve uit Sint-Truiden in Oostende aan een wandeltocht onder de noemer ‘Stop Parkinson Walk’. Na 45 van de 49 voorziene dagen was er een halte in Menen, waar ze in de Tabaksfabriek ontvangen werden door burgemeester Eddy Lust en de schepenen Herman Ponnet en Renaat Vandenbulcke. Voornaamste reden voor de halte was evenwel dat Rotary Menen hen een cheque overhandigde van 2.500 euro. Rotary Menen was een van de zestig Belgische Rotaryclubs die hun medewerking verleenden aan de opmerkelijke actie van het duo.

Zondag zit de tocht van de twee vrienden de grenzen afstappen erop. Alles samen goed voor ruim 1.500 wandelkilometers, onder hun tweetjes, maar meermaals met de steun van vrienden. Er wordt opgeroepen om hen op die dag vanuit Middelkerke te vergezellen tijdens hun laatste kilometers van Middelkerke naar Oostende.

Twee verrassingen

Bij monde van Karen Danneel had Rotary Menen nog twee verrassingen in petto. Een eerste was dat ze aan het einde van de actie nog een bedrag willen schenken van vier cijfers,

maar dat ze ernaar streven om het huidige voorziene bedrag nog de hoogte in te drijven. Een tweede verrassing is dat ze met vijftig Rotary dames de laatste kilometers zullen meestappen.

Droom

“Ik droomde er even van om één miljoen euro bijeen te krijgen”, vertelde Ivo de Bisschop tijdens de ontvangst. “Maar corona deed mijn droom wegsmelten. Daarom laten we de actie voortlopen tot het einde van het jaar, zodat we de nu al binnengehaalde som van ruim 250.000 euro nog kunnen laten oplopen.” (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier