Rommelmarkt in de Emiel Jacqueslaan in Moorslede

Noël Deleu en Betty Decroy organiseren na 14 jaar nog steeds een rommelmarkt in de Emiel Jacqueslaan. Op zondag 11 augustus is het weer zover. (foto JS) © ©2017 Jan STRAGIER
Redactie KW

Op zondag 11 augustus wordt in de Noël Deleu en Betty Decroy de veertiende editie van de wijkrommelmarkt georganiseerd. Van 6 tot 18 uur kunnen bezoekers er langs een 200-tal standen schuimen.

Veertien jaar geleden startten Noël Deleu en Betty Decroy voor het eerst met een rommelmarkt in de Emiel Jacqueslaan, een doodlopende straat in Moorslede. “Na een tweetal edities merkten we dat het evenement echt wel aansloeg. Standhouders en bezoekers toonden grote interesse in ons evenement”, aldus Betty.

Ruim tien jaar later is de rommelmarkt nog steeds succesvol. 700 standhouders van buiten de wijk kunnen hun eigen plaats aanvragen. Daarnaast zijn er nog heel wat bewoners die jaarlijks hun overbodige spullen verkopen. “Mede doordat dit een doodlopende straat is, is de sfeer altijd heel gemoedelijk en familiaal. Alles hangt natuurlijk af van het weer”, beseft Betty. Wie na het zoeken van spullen dorst heeft, kan aanschuiven aan een drankstand die langs het parcours staat opgesteld.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier