Rolhockeyclub ziet populariteit stijgen in Kortrijk

Het bestuur werkte de laatste maanden hard zodat de leden weer rolhockey konden spelen. © MT
Redactie KW

Rolhockey Club Hannes startte in september een nieuw seizoen. De club lag maandenlang stil vanwege de coronapandemie en is tevreden dat het nu weer haar geliefde variant van de hockeysport mag beoefenen.

Rolhockey kan je vergelijken met het normale hockeyspel, maar dan op rolschaatsen. Daarbij proberen twee teams van vijf spelers de bal met hun stick in het doel van de tegenstander te verwerken. Omdat de ploegen elk maar met vijf op het veld staan, is de grootte van het terrein dus ook kleiner dan die van het veldhockey waarbij ze met een elftal opgesteld staan. Er zijn zelfs nog andere varianten die veel gelijkenissen hebben met rolhockey.

“Eigenlijk is het een combinatie van inlinehockey en rink hockey. Inlinehockey leunt meer aan bij ijshockey en is dus meer aan de agressieve kant, waarbij je ook bescherming draagt. Rink hockey is daarentegen meer de variant waar wij naartoe gaan en is veel rustiger. De techniek primeert dus bij ons, niet de kracht”, legt voorzitter Jens Demets uit.

Eerbetoon

De club bestaat nu al twaalf jaar en ziet de populariteit van de sport de laatste jaren stijgen in Kortrijk. “Het startte bij vijf Heulse vrienden en nu zitten we met zo’n 140 leden, wat toch wel knap is voor een relatief onbekende sport.” Ook de naam van de club, Hannes, is na al die tijd nog lang niet vergeten. “Hannes Vandenbossche was een hele goede kameraad van de vijf oprichters van de club. In 2000 kwam Hannes om in een verkeersongeval. Acht jaar later eerden ze Hannes door de rolhockeyclub naar hem te vernoemen. Die naam zal dus niet snel veranderen”, aldus Jens Demets.

Door de positieve groei moest de club uitbreiden naar Rollegem. “De U14 (10-14 jaar) speelt in de Weimeersen in Rollegem. We hebben dus verschillende leeftijdscategorieën en vanaf 18 jaar is de leeftijd ongelimiteerd. We maken ook geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Iedereen speelt samen, dat familiale gevoel vinden we dan ook het belangrijkste. We ontvangen kinderen maar vanaf tien jaar omdat het niet de bedoeling is dat de stick groter is dan hun lengte”, grinnikt Jens. Wie de sport graag eens wil uitproberen, kan twee keer op proef gaan in Heule.

Rolhockeyclub Hannes

Opgericht in: 2008.

Voorzitter: Jens Demets.

PR: Mathias Vandeburie (10 jaar oud-voorzitter).

Aantal leden: 140.

Website: http://www.rolhockey.be.

Adres: Sporthal Lagaeplein, Heule.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier