Rokende kachel brengt tientallen brandweermannen op de been in Kortrijk

Gelukkig bleek er uiteindelijk niks aan de hand. © CL
Redactie KW

Een indrukkende troepenmacht van de brandweer zorgde vrijdagvoormiddag voor heel wat bekijks in de Hoveniersstraat in Kortrijk. Uiteindelijk ging het om niet meer dan een ongeruste vader die hulpdiensten verwittigde voor een rokende verwarming.

De onrustwekkende oproep bereikte de noodcentrale kort voor 10.00 uur vrijdagmorgen. Een man riep de brandweer ter hulp omdat zijn woning in brand stond. De hulpverleningszone nam geen enkel risico en stuurde meteen verschillende ploegen ter plaatse.

Van een brand bleek in de Hoveniersstraat echter geen sprake. “De beller woonde nog maar net, met zijn twee kinderen, in de kleine huurwoning” klinkt het opgelucht bij de officier ter plaatse. “Ze hadden het koud gekregen en besloten dan ook voor het eerst de kachel aan te steken. Daar liep het fout waardoor de woning zich meteen met rook begon te vullen. In volle paniek belde de man dan ook de hulpdiensten op. Godzijdank was er geen brand en werd onze interventie beperkt tot het grondig verluchten van de woning.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier