Roeselaarse politie vindt ‘gouden’ albinoslang op straat

Redactie KW

De politie van de zone Riho heeft een opvallende vangst in Roeselare gedaan. Donderdagavond vonden ze een albinoslang op straat. Het dier is overgebracht naar opvangcentrum SOS Reptiel in Ichtegem.

Het is niet zeker hoe de slang op straat is beland. Ze is mogelijk ontsnapt, maar ze kan ook gedumpt zijn. “Deze soort slang komt dan ook vaak voor bij hobbyisten”, vertelt Mario Goes van SOS Reptiel. “Het gaat om een haakneusslang. Die heeft wel giftanden achteraan haar bek, maar die zijn enkel gevaarlijk als ze een prooi diep in haar bek neemt. Een mens zou al zijn vinger heel diep in die bek moeten steken om gebeten te worden. Het is wel de eerste keer dat we zo’n exemplaar binnen krijgen.”

Het reptiel is ongeveer veertig centimeter groot en heeft een gele kleur. “De politie zei tegen mij dat ze een gouden slang hadden gevonden, maar eigenlijk gaat het om een albino’, zegt Mario. “Maandag komt een dierenarts kijken of alles in orde is met het dier, maar het moet sowieso nog enkele weken in quarantaine blijven. Als de eigenaar niet opdaagt, dan zal ze op termijn ter adoptie gesteld worden.”

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier