Roeselaars schepen vergeet micro uit te zetten en noemt raadslid Showbizz Bart

Matthijs Samyn (rechts voor alle duidelijkheid) samen met Showbizz Bart. Matthijs is in het dagelijks leven verpleegkundig directeur in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt, een carrière in de showbizz ambieert hij niet. © (gf)
Redactie KW

Het meest opvallende moment van de Roeselaarse gemeenteraad werd voor het einde gehouden. Toen gemeenteraadslid Matthijs Samyn wou tussenkomen hoorden we plots schepen Michèle Hostekint op de achtergrond ‘Ah ja, Showbizz Bart is daar ook’ vertellen. Het bracht Matthijs even van de wijs, maar hij kon er gelukkig om lachen.

Door het stijgend aantal besmettingen in de regio vond de Roeselaarse gemeenteraad deze maand digitaal plaats. Voor het eerst kon het publiek van thuis uit volgen. Wie lang genoeg volgde, was getuige van een opvallend moment. Toen Matthijs Samyn namens CD&V tussenkwam bij een punt rond de hulpverlening bedankte hij voorzitter Piet Delrue en wou hij net aan zijn uitleg beginnen toen we op de achtergrond plots iemand ‘Ah ja, Showbizz Bart is daar ook’ hoorden vertellen. Het bleek om schepen Michèle Hostekint te gaan van SP.A & De Vernieuwers, zij zit samen met Open VLD en CD&V in de meerderheid.

Matthijs Samyn: “Het was een grappig moment in een serieuze gemeenteraad”

Het zorgde voor de nodige hilariteit en Matthijs kon er zelf mee lachen. “Het was een grappig moment in een serieuze gemeenteraad”, vertelt Matthijs. “Het was niet elegant van de schepen, maar zoiets blijft bij mij niet hangen. Ze heeft daarna contact opgenomen en het is uitgesproken, ze moet me nu nog een pintje”, lacht Matthijs. “De vergelijking met Showbizz Bart? We hebben dezelfde coupe, maar toch elk een heel verschillende carrière en ambities in de showbizz heb ik niet. Ik richt mij op mijn job als verpleegkundig directeur in het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt en op mijn inhoudelijk werk als CD&V-gemeenteraadslid.”

Micro stond nog open

Eerste schepen Michèle Hostekint bevestigt het telefoontje met Matthijs. “Vorige week had ik op de Facebook-pagina van Matthijs gezien hoe hij een foto postte van hijzelf en Showbizz Bart. Ik vond dat wel grappig en ook een blijk van zelfrelativeringsvermogen. De gemeenteraad van maandag was online en net voor het punt van Matthijs kwam mijn vriend in de kamer binnen gewandeld. Op zijn vraag hoe het in de gemeenteraad verging, antwoordde ik Showbizz Bart is daar ook. Maar mijn micro stond nog op. Dat besefte ik te laat. Normaal zou ik na de gemeenteraad op Matthijs afgestapt zijn, maar dat ging nu natuurlijk niet. In een telefoontje heb ik dat uitgelegd. En hij heeft inderdaad nog een pint van mij te goed. Maar daarvoor moeten we eerst wachten tot de horeca weer open is.”

Eerder dit jaar was er ook al een incident op de Izegemse gemeenteraad waarbij een schepen de oppositiepartij Groen wat verwijten naar het hoofd slingerde. “Toch van een ander allooi. Ik maakte alleen maar een grapje”, besluit Michèle Hostekint. “Hopelijk krijgt het agendapunt van Matthijs evenveel aandacht als dit banaal feit.” Hier lees je wat Matthijs Samyn zijn partijgenoot en burgervader Kris Declercq kon ontlokken.

Er dook zelfs een ludiek filmpje op, inclusief de echte Showbizz Bart. (TD/WVS)

https://www.youtube.com/watch?v=1iMpSKisbco

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten