Rode Kruis Ingelmunster zegt dankjewel aan trouwe bloedgevers in ‘t JOC

Het Rode Kruis gaf een getuigschrift aan diverse trouwe bloedgevers. Je ziet hen op de foto, samen met het bestuur van het plaatselijke Rode Kruis en burgemeester Kurt Windels. © (foto FODI)
Redactie KW

De trouwe bloedgevers ontvingen een getuigschrift en een fles wijn. Dokter Axel Decraene gaf ook tips om zich te beschermen tegen het coronavirus.

Marianne Vromman, voorzitster van het plaatselijke Rode Kruis, zei dat deze avond werd gehouden als dank, omdat bloedgevers een deeltje van zichzelf afstaan om een ander mens te helpen.

“Dit is het logo van het Rode Kruis : Helpen helpen! We helpen het Rode Kruis, zodat zij andere mensen kunnen helpen. Het Rode Kruis garandeert dat alles veilig gebeurt. Ze zorgen voor de veiligheid van de donor, maar ook van de ontvanger.”

Risicosituaties melden

“Het Rode Kruis wil absoluut voorkomen dat onze bloedproducten infecties overdragen. Daarom vragen ze aan de donoren om bepaalde risicosituaties te melden. Dit gaat niet alleen over seksueel contact of bloedcontact – bijvoorbeeld na een tatoeage of piercing – maar ook over een verblijf in het buitenland. Met het coronavirus in gedachten, begrijpen jullie wel waarom”, stipt Marianne aan, waarna ze zei dat er maar 3% van de Belgen bloed afstaat. In Ingelmunster bedraagt dat 4,39%.

De voorzitster sprak dankwoorden uit aan het adres van lesgeefster Nadine, aan Petra en Hendrik van de dienst vorming, aan de enthousiaste vrijwilliger Hugo Desmet die vorig jaar alleen 1.570 stickers verkocht. Dit jaar maakt het plaatselijk Rode Kruis de kruispunten onveilig van donderdag 23 april tot en met donderdag 7 mei. Suske en Wiske zijn de figuren die de sticker sieren.

“Het Rode Kruis Ingelmunster zet zich ook graag in voor een aantal goede doelen. Zo organiseert onze dokter Axel Decraene ieder jaar een quiz ten voordele van de kansarme kinderen van onze gemeente. De totale opbrengst was 2.500 euro, die ging naar de aankoop van sinterklaaspakketten.”

“In december 2019 organiseerde Team Kerstboom terug de kerstmarkt. Daar hield het Rode Kruis zoals ieder jaar de ‘Rode Bar’ open. De opbrengst van 1.000 euro werd integraal geschonken aan de goede doelen van Studio Kontrabas.”

Getuigschriften

Dokter Axel Decraene stond stil bij het coronavirus en hoe het infeite ontstond. “Het werd in China overgezet door vleermuizen op slangen en die slangen worden daar op de markt verkocht.”

“Heb je koorts, hoest je hevig en heb je ademnood, dan blijf je in uw kot, zoals minister Maggie De Block ook zei. Zorg voor een strikte hygiëne. Was voldoende de handen, bewaar afstand tussen elkaar, gebruik papieren zakdoeken en gooi die weg.”

Burgemeester Kurt Windels feliciteerde de gehuldigden. Hij gaf ook nog een stand van zaken mee over de wegeniswerken in Ingelmunster.

Ontvingen een fles wijn en een getuigschrift voor 10 bloedgiften: Inge Claus, Geert Dewulf, Barbara Vandewalle, Marte Declerck, Sophie Baekelandt, Jolien Naert, Ruth De Smet, Gina Defour, Michiel Neyrinck, Katrien Vancompernolle, Seppe Beels, Wendy Van Holderbeke, Steven Vanhalst, Faroek Nuytten, Els Warrot, Ann Maertens, Nico De Rhore, Greet Samyn, Dominique Demasure, Ronny Corneillie, Ruth Librecht, Carla Declerck, Melissa Callewaert, Lies Guillemyn, Aniana Corneille, Bram Deboosere en Jens Denorme.

Werden gehuldigd voor 25 bloedgiften: Klaas Degrauwe, Frederik Pillen, Carol Goeminne, Jan Seynhaeve, Steven De Witte, Magda Velghe, Martine Van Bever, Dieter Vanneste, Ann-Sofie Nolf, Isabelle Malfait, Tim Vanneste, Ann Dekimpe, Patrick Verscheure, Stine Gruyaert, Gwenda Segers, Carl Vandermersch, Evelyn Vanlerberghe en Elsje Vermeulen.

Kregen een aandenken voor 50 bloedgiften: Johan Huyghe, Stefaan Cools, Stijn Cobbaert, Bart Goesaert, Eric Chevrolet en Frederik Devriendt.

Werden gehuldigd voor 75 bloedgiften: Stefaan Vermeulen en Maddy Meheus. Ontvingen een geschenk voor 100 bloedgiften : Andy Vanlerberghe, Patrick Verschatse, Marianne Vromman en Chris Naert. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier