Rock op het Plein in Wervik wordt betalend om de traditie verder te kunnen zetten

De organisatoren hebben het nieuws zaterdag bekendgemaakt. © MV
Redactie KW

Het muziekfestival Rock op het Plein in Wervik wordt door de stijgende kosten en de hogere vraagprijzen van de groepen niet langer gratis. “Om de traditie als muzikale opener van de vijfdaagse zomerkermis verder te zetten, wordt het concept wat gewijzigd”, aldus voorzitter Dimitri Durnez.

De vzw Tobacco Town Music maakte het nieuws zaterdag bekend. Rock op het Plein bestaat reeds sedert 1983 en was van 2002 tot en met 2006 eerder al eens betalend. De andere edities altijd gratis. “Met onze huidige bestuursploeg namen we de organisatie over in 2009 en in vergelijking met toen zijn de kosten bijna verdubbeld“, zegt de voorzitter.

“De laatste jaren is het moeilijker geworden om het festival financieel rond te krijgen en het gratis te kunnen aanbieden. Een aantal subsidies zoals van de provincie zijn weggevallen. We hebben alles overwogen en zaten in december een paar keer samen, ook met het stadsbestuur.”

De volgende editie vindt plaats op vrijdag 14 augustus. “De prijs van de tickets is nog niet bepaald”, vertelt Dimitri Durnez. “Het zal afhankelijk zijn van het programma. Het Sint-Maartensplein even vol kunnen vullen is onze ambitie.”

De beslissing komt er na rijp beraad. “Er waren een vijftal opties”, aldus gewezen voorzitter Gregory Volcke. “Aan stoppen hebben we nooit gedacht, maar één van de opties was weggaan van het Sint-Maartensplein om meer plaats te hebben of te kiezen voor een ander weekend. Een andere optie was er een tweedaagse van te maken.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier