Robert Luca en Erna Derynck vierden hun gouden bruiloft

Het gouden koppel Erna Derynck en Robert Luca samen met hun zoon Patrik en dochter Sabrina en partners Yannic Laleeuwe en Tim Creton en de zes kleinkinderen met burgemeester Peter Roose, schepenen Guido Hoste en Pascal Sticker. © foto JT
Redactie KW

Al wie Erna en Robert kennen, zeggen dat ze allebei een hart van koekenbrood hebben. Misschien omdat ze elkaar leerden kennen in de koekjesfabriek ‘biscuiterie’ Pinson in Veurne.

Alhoewel ze onmiddellijk verliefd waren op elkaar, bleef dat voor de buitenwereld nog een hele periode geheim. Erna ging bij haar tante werken in een winkel en om haar te zien ging Robert er zijn sigaretten kopen. Je moet weten dat Robert nooit van zijn leven een sigaret heeft gerookt, maar hij had er wel vele pakjes voor over om zijn lieve Erna te zien. Van vindingrijkheid gesproken.

Op 14 november 1969 trad het koppel in het huwelijk. Het burgerlijk huwelijk had plaats in het gemeentehuis in Bulskamp. Voor het kerkelijk huwelijk trokken ze naar Veurne. Het feest had plaats in het restaurant ‘Syberië’ langs de IJzer, eigendom van de zus van Robert. Na hun huwelijk gingen ze samen aan de slag in de toenmalige meubelfabriek ‘Furnica’. Ze verbouwden een huis in Bulskamp met de steun van nonkel Heni die een handje kwam toesteken.

In 1975 werd Patrik geboren, twee jaar later kreeg hij het gezelschap van zus Sabrina.

Serieuze uitbreiding van de familie

Later kwam de bouwexpertise van Robert goed van pas toen hij de woningen van zijn twee kinderen hielp verbouwen. Ondertussen werd het gouden koppel in een maand tijd twee keer grootouders. In de jaren die volgden nam de familie een grote uitbreiding. Zes kleinkinderen, Ayco, Emiel, Mattis, Gaëlle, Alix en Camille kwamen de familie vervoegen.

Erna is een prima naaister en dat komt goed van pas als er iets van de kledij van de kleinkinderen moet hersteld worden. Robert heeft ‘groene vingers’ en werkt graag in de tuin, ook knapt hij graag allerhande klusjes op bij familie en vrienden. Ook een wandeling of een fietstocht staan nog regelmatig op hun programma. Tijdens de ontvangst op het stadhuis van Veurne werden enkele geschenken aangeboden door burgemeester Peter Roose, schepenen Guido Hoste en Pascal Sticker, waarna een glaasje werd gedronken op een nog lang en gelukkig leven in goede gezondheid.

Erna Derynck werd geboren op 18 januari 1950 in Veurne. Robert zag het levenslicht op 15 juni 1945 eveneens in Veurne. Ze wonen in de Bulskampstraat in Veurne.

(JT/ foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier