Ride to Unite fietst 1.000 kilometer ten voordele Kinderziekenhuis UZ Gent

Het Ride-to-Uniteteam voor het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth in Gent met v.l.n.r. Louis Van Eeckhout, Tom Demaecker, Leendert Van Hulle, Robin Versteghe, Karel Standaert en Tom Thys.© GF
Het Ride-to-Uniteteam voor het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth in Gent met v.l.n.r. Louis Van Eeckhout, Tom Demaecker, Leendert Van Hulle, Robin Versteghe, Karel Standaert en Tom Thys.© GF
Gerda Verbeke

Op dinsdag 11 mei vertrekken zes enthousiaste West-Vlamingen, onder wie Anzegemnaar Leendert Van Hulle, met de fiets richting de top van de Mont Ventoux. In vijf dagen zullen zij vanuit Oudenaarde de 1.000 kilometer trachten te overbruggen. Via sponsoring willen zij geld inzamelen voor het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth UZ Gent.

De missie van het zestal is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Fonds Kadee, een initiatief van het Kinderziekenhuis UZ Gent.

“Het is intussen meer dan een jaar geleden dat mijn dochter Minne opnieuw gezond verklaard werd”, vertelt Leendert Van Hulle (34), man van Charlotte Storme. “Toen Minne drie weken oud was, liep ze een zware luchtinfectie op, veroorzaakt door het RSV-virus. Door de ernst van de situatie stuurden twee ziekenhuizen haar door, waarna zij in het Kinderziekenhuis van het UZ Gent belandde. Na twee weken beademing op de ‘Intensive Care unit’ was Minne volledig hersteld en mocht ze het ziekenhuis verlaten.”

Bijzonder dankbaar

Vandaag is Minne een gezonde en zeer actieve peuter. “Als ouders zijn we samen met haar broer Felix de diensten van het UZ Gent bijzonder dankbaar”, klinkt de Anzegemnaar. “Ook voor de manier waarop wij als gezin ondersteund en opgevangen werden. Daarom willen we iets terug doen.”

Leendert Van Hulle richtte de vzw Ride to Unite op met het oog op geldinzameling. Hierbij krijgen ze de steun van de Belgische baan- en wegwielrenner Iljo Keisse (Deceuninck – Quick-Step). “Dit is de eerste benefiet die op het lijstje staat.”

Geen lachertje

“Samen met vijf vrienden ga ik 1.000 kilometer afzien voor het goede doel”, vervolgt de sportieveling. “Ik ben mijn teamgenoten bijzonder dankbaar voor het engagement. Ploegleider Stijn Van der Heyden zal ons begeleiden om deze rit naar de top van de Mont Ventoux tot een goed einde te brengen. Voor elk van ons is dit de zwaarste sportieve uitdaging die we al deden.”

Het trainingsprogramma werd opgesteld door het team van kinépraktijk Balanz in Anzegem en is geen lachertje. “De trainingsritten en kilometers worden stilaan ontelbaar”, aldus Van Hulle. “Momenteel zitten we in onze derde voorbereidingsweek en staat de teller al op 1.687 kilometer. Mensen die ons graag volgen, kunnen dit via sociale media.

Teller al op 7.000 euro

Nog voor de geldinzamelactie is begonnen, staat de teller dankzij enkele grote sponsors al op 7.000 euro. De kick-off zal op zaterdag 3 april van start gaan met het uitdelen van paaseitjes aan de kinderen in het ziekenhuis. Daarna plant het Ride-to-Uniteteam enkele zeer gerichte acties en een crowdfundingcampagne.

Good to know: Steunen en doneren kan vanaf de tweede week van april 🤩

Geplaatst door Ride to Unite – Mont Ventoux – 1000 km op Donderdag 11 maart 2021

“Het grootste objectief is dus geld inzamelen voor Fonds Kadee van het kinderziekenhuis UZ Gent”, verduidelijkt Van Hulle.

“Dat geld zal dienen voor concrete doelen zoals het verder uitbouwen van de buitenspeeltuin en de spelotheek op de kinderafdeling. Gehospitaliseerde kinderen worden dag in, dag uit omringd door volwassenen. Het is van belang dat gehospitaliseerde kinderen alle kansen krijgen om zoveel mogelijk kind te kunnen zijn en zich ook kind te voelen.”

“Via onze Facebookpagina kan je ons in het oog houden”, besluit Leendert Van Hulle. “Alle info om ons te sponsoren kan je ook daar vinden.”

Vertrek: dinsdag 11 mei, Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde

Aankomst: zaterdag 15 mei, Mont Ventoux

Facebook: Ride to Unite – Mont-Ventoux – 1000 km

Instagram: https://www.instagram.com/ride_to_unite_mont_ventoux/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier