Rick De Leeuw zet verdienstelijke Kuurnenaar in de bloemetjes

© (foto Geert Vanhaverbeke)
Redactie KW

Die eer viel maandagavond Kris Quartier te beurt. De Kuurnenaar kreeg van de Orde van de Ezel de erkentelijkheidstrofee 2019 en hij werd ook door de Nederlander Rick De Leeuw gehuldigd voor zijn vrijwilligerswerk bij Het Ventiel.

Kris Quartier werd door de Orde van de Ezel gelauwerd omwille van zijn vele vrijwilligerswerk in de kerkraad, het buurtcomité in de Weidenstraat, Carpe Diem en sinds kort ook voor zijn taak als buddy bij het Ventiel, waar hij mensen met jongdementie bijstaat.

Het was in die optiek dat Kris, uit handen van de Nederlandse schrijver, dichter, zanger, presentator en muziekproducer Rick De Leeuw, die tevens voorzitter en peter is van Het Ventiel, nog een mooi eerbetoon kreeg. “Er zijn nu zo’n 70 mensen die iets moois willen maken van Het Ventiel, mensen die in barmhartigheid elkaars leven mooier willen maken”, aldus Rick De Leeuw. “Dat kan alleen maar door de belangeloze inzet van velen. Er helpen trouwens veel mensen uit Kuurne bij Het Ventiel. De lucht die in het ventiel wordt geblazen, komt grotendeels uit deze gemeente. En daar mogen jullie trots op zijn.”

Rick De Leeuw zet verdienstelijke Kuurnenaar in de bloemetjes
© (foto Karen Devroe)

Kris Quartier kreeg uit handen van de Nederlandse duizendpoot een uurwerk, verwijzend naar ‘het Kriskwartier, de tijd die hij spendeert om mensen te helpen. Van de Orde van de Ezel kreeg de 65-jarige Kuurnenaar daarna ook de erkentelijkheidstrofee ‘De Helpende Hand’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier