Restaurant Hula heropent maar klanten haken af

© CH
Redactie KW

Het Heulse toprestaurant Hula opent vandaag terug zijn deuren. Nadat een lid van keukenpersoneel besmet raakte met het coronavirus sloot het restaurant tien dagen preventief. “Een verlies van honderden klanten”, zuchtt uitbater Thijs Clinckemaillie. Alle medewerkers testten nu al tweemaal negatief.

De jongeman van 24 die door corona getroffen was, is ondertussen genezen maar blijft nog een tijdje thuis. Hij is nooit in contact gekomen met het personeel van het restaurant.

“Door het preventief sluiten van de zaak verloor ik 550 klanten. Daarbovenop hebben al terug 30 klanten hun reservatie geannuleerd. Het ziet er niet rooskleurig”, vertelt Thijs. “Vandaag heb ik 10 reservaties waar er normaal 60 zijn. Zaterdag ziet het er even dramatisch uit. Ik heb voor het ogenblik maar 6 reservaties Normaal zijn er dat 120. Mensen zijn bang. Door de slechte cijfers en door de opkomst van de tweede golf durven velen niet reserveren.

Schade niet te overzien

“We zijn genoodzaakt van de helft van ons personeel economisch werkloos te plaatsen. Ik heb het gevoel dat ik moet herbeginnen van nul”, vervolgt uitbater Clinckemaillie. “Het gevaar schuilt achter de hoek. Er moet maar éen iemand komen eten met het virus en we moeten terug sluiten.” (CH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier