Réjane Gyssens naar Vlissingen, Dries Boodts nieuw nautisch diensthoofd MRCC in Oostende

Rejane Gyssens. (foto's belga/europa.eu) © belga
Redactie KW

Réjane Gyssens (55) is niet langer nautisch diensthoofd van het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum. Ze werkt nog altijd voor de afdeling Scheepvaartbegeleiding van de Vlaamse overheid, maar dan in Vlissingen. Dries Boodts is haar opvolger.

Réjane Gyssens was al sinds 2009 nautisch diensthoofd van het MRCC, de dienst die reddingsacties op zee coördineert en gevestigd is op het dak van het bekende gebouw aan het Maritiem Plein waar vroeger ook de Kantine Vismijn gevestigd was. Ze is uit Oostende afkomstig en was in 1982 de allereerste vrouw die afstudeerde aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen.

Réjane is kapitein ter lange omvaart en oefende dat beroep ook enige tijd uit. Later werd ze havenkapitein in Oostende en nautisch dienstchef bij het Loodswezen in Zeebrugge.

Dries Boodts.
Dries Boodts.

“De wissel gebeurde in de herfst”, vertelt Eva Descamps, woordvoerster van de afdeling Scheepvaartbegeleiding. “Dries Boodts, de opvolger van Réjane, werkt ook al sinds 2014 op het MRCC. Hij was er tot nu toe adjunct-dienstchef.

Op dit moment is er nog een overlapping. Bij grote incidenten is Réjane nog oproepbaar, maar het is de bedoeling dat Dries volledig overneemt.

Réjane had zelf aangekondigd dat ze wou overstappen naar onze vestiging in Vlissingen, waar ze samen met onze Nederlandse collega’s onder meer het toelatingsbeleid voor grote schepen opvolgt.” (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier