Regen houdt mensen niet weg van Zomercarnaval in Kortrijk: wel minder volk dan vooraf verwacht

© KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Ondanks de regenval kwamen toch een paar duizend bezoekers naar Zomercarnaval op het Schouwburgplein in Kortrijk. De eerste ministoet viel wat in het water door het slechte weer, maar dat werd ‘s avonds dubbel en dik goed gemaakt.

Vooraf mikte het organiserend comité op 5.000 toeschouwers, maar door het slechte weer lukte dat niet. Zeker in de namiddag toen enkele buien vielen. Toch kwamen er enkele honderden toeschouwers opdagen voor de dansinitiaties en de salsaworkshops. Zo ook Kristof en Wendy en hun kinderen Annelien, Josefien en Maxim. “Minder goed weer, maar daarom niet minder leuk. Er is wel ambiance verzekerd met dit spektakel”, getuigt Kristof. “De lessen zijn wel leuk voor de kinderen om te bewegen. We hebben een beetje geoefend, maar samen met twee kinderen is dat niet zo gemakkelijk”, lacht Wendy. Annelien vond alles leuk, maar wilde niet op de foto. Zij verstopte zich achter haar papa. “Ik heb meegedanst. Dat was prettig”, zegt ze.

Josefien, Kristof,Wendy, Maxim. Annelien verbergt zich achter haar papa.
Josefien, Kristof,Wendy, Maxim. Annelien verbergt zich achter haar papa.© KDS

De exotische dansers lieten het minder goede weer niet aan hun hart komen. Ook tientallen toeschouwers lieten zich niet afschrikken en namen deel aan de gratis salsalessen van Boubcar Dramé.

Dansinitiatie en salsaworkshop met Boubacar Dramé.
Dansinitiatie en salsaworkshop met Boubacar Dramé.© KDS

Regen houdt mensen niet weg van Zomercarnaval in Kortrijk: wel minder volk dan vooraf verwacht
© KDS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier