Radio Mi Amigo-boegbeeld Ferry Eden stelt boek voor

We zien v.l.n.r. José Vanhee, Ferry Eden, voormalig Mi Amigo technicus Marc Hindryckx en eventmanager Stefaan Van Laecken. (foto KLD)
Redactie KW

Zaterdag 7 december was de Nederlandse auteur Ferry Eden te gast in ‘t Rooneplezier. Hij stelde in oktober zijn nieuwe boek ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’ voor aan het grote publiek en kwam dat nu even kort doen in Woumen. Het boek gaat over de Belgische wafelbakker en muziekuitgever Sylvain Tack, die in 1974 Radio Mi Amigo startte.

Ferry Eden beschrijft de geschiedenis van de zeezenders en in het bijzonder van Radio Mi Amigo. Door de niet-legale opzet van de zeezenders staat het boek bol van verrassende gebeurtenissen. De legendarische Radio Mi Amigo startte zijn uitzendingen op 1 januari 1974 en werd in korte tijd zeer populair. Vanaf 1977 was Ferry Eden een van de live dj’s. Hij werkte er tot het einde in september 1979, hoofdzakelijk aan boord van het zendschip net buiten de territoriale wateren in de monding van de Thames. Ferry Eden was later nog dj bij Radio Maeva en Radio Contact. Na het beëindigen van zijn dj-loopbaan werd hij schrijver en fotograaf bij zijn oude passie: het openbaar vervoer. “De openbare omroepen vertikten het om vernieuwende muziek te draaien. Niet de toenmalige BRT, maar de illegale zeezenders zoals Radio Mi Amigo hebben de popmuziek in onze regionen geïntroduceerd. Ook Vlaamse artiesten zoals Ivan Heylen en Joe Harris drongen dankzij Mi Amigo door tot in de hitparade”, aldus Ferry Eden. (KLD)

Het boek telt 200 pagina’s, meer dan 500 foto’s en kost 39 euro. Je kan bestellen via www.miamigoboek.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier