Racing Brugge One kan Waregem Two uit koers slaan

Redactie KW

Hoe langer de zegereeks duurt, hoe dichter de eerste nederlaag komt. Maar Racing Brugge blijft nog steeds ongeslagen in deze competitie: 16 keer op een rij werd nu al gewonnen.

De komende twee wedstrijden kunnen de Bears naar de feestkalender doen grijpen: deze week kan Waregem Two definitief uitgeschakeld worden als concurrent voor de titel, veertien dagen later moet Baasrode eraan geloven.

De voorbije jaren waren de troepen van coach Gunther De Pauw er telkens dicht bij, maar finaal liep het verkeerd. Zover willen ze het deze keer niet laten komen. “We stonden er nooit eerder zo goed voor om de titel en de bijhorende promotie te pakken”, aldus Pieter Maelegheer. “We willen het zo graag en we willen vooral de jongeren dat hogere niveau gunnen, want dat is nodig om ze verder door te laten groeien.”

Thuisvoordeel

De 28-jarige Knokkenaar bevestigt dat zowat de hele spelersgroep volgend seizoen intact blijft: “Ondertussen spelen we al enkele jaren samen. Met Tom Pauwaert werd een echte ploegspeler aangetrokken die verdedigend sterk is en op verschillende posities uitgespeeld kan worden. Maar vooraleer we ons op volgend seizoen concentreren, willen we de komende weken nog sterk uitpakken. In 2020 kregen we nog geen sterke tegenstander voorgeschoteld. Dat zal met Waregem wel anders zijn. Een excuus is er niet meer: in eigen huis willen we de Zuid-West-Vlamingen definitief uitschakelen als concurrent voor de titel.”

Goede afloop

“Dat willen we twee weken later en opnieuw in eigen huis nog eens overdoen tegen Baasrode. Als ook dat lukt, mogen we met enig vertrouwen al eens bekijken wanneer het zou kunnen lukken. Met een doemscenario waarin we twee keer verliezen en met blessures af te rekenen krijgen, houden we eigenlijk geen rekening meer. We kunnen zelfs een speler missen, want steeds staat er een vervanger klaar. Ik ga er trouwens van uit dat de goesting om te slagen veel groter is dan een eventuele tegenslag.” (MD)

Zaterdag 25 januari om 20.30 uur: Racing Brugge One – ION Waregem Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier