PZ Westkust werkt met diverse politiezones samen voor een bruisend zomerseizoen

De korpscheffen van WVL4 met v.l.n.r. Johan Geeraert (PZ Polder), Curd Neyrinck (PZ RIHO), Nicholas Paelinck (PZ Westkust) en Filip Devriendt (PZ Vlas). © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Met een aantal collega’s uit WVL4 – dat is een verregaand samenwerkingsverband met uitwisseling van mensen en middelen tussen PZ Westkust, PZ Polder, PZ RIHO en PZ Vlas voor een optimale veiligheid is het team van politiezone Westkust helemaal klaar om vanaf vandaag alles in goede en veilige banen te leiden in de zone.

Het mountainbiketeam van PZ Westkust gaat op pad met leden uit het fietsteam van PZ Vlas. Ook de motards uit PZ Polder, PZ RIHO en PZ Vlas zijn van de partij en zullen in het straatbeeld te zien zijn met de collega’s van de verkeersdienst van PZ Westkust. Daarnaast zijn ook de politiehonden een absolute must. Naast politiehond Miss van PZ Westkust zetten ook de politiehonden uit Vlas en RIHO hier hun beste ‘pootje’ voor. Het droneteam WVL4 met collega’s uit PZ Westkust, PZ Polder, PZ RIHO en PZ Vlas wordt eveneens een vaste waarde tijdens het zomerseizoen en is dagelijks beschikbaar. Om het interventieteam te versterken, komt er ook op regelmatige basis een extra autopatrouille met collega’s uit de volledige WVL4.

Zelf zal PZ Westkust waar nodig ijspringen in PZ Polder met zijn SRT-team (Snel Respons Team). Naast de steun uit de WVL4 blijft ook de cavalerie dagelijks patrouilleren. Bovendien zakken vanaf 1 juli nog negen extra collega’s van de federale politie af naar de Westkust. Zij zijn normaliter actief op de luchthaven van Charleroi en Zaventem, DAS (Directie Openbare Veiligheid) en het CIK West-Vlaanderen (corps d’intervention/interventiekorps van de federale politie).

Het voltallige politieteam is helemaal klaar voor een bruisend, maar vooral veilig topseizoen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier