PVH’S VRIENDENBOEK (14) : Evy Gruyaert kan haar iPhone niet missen

© BELGA
Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zo uit de vriendenboekjes van weleer geplukt zijn. Deze week: Evy Gruyaert.

>> Wie is Evy: 34 jaar, heeft een vriend en een zoontje. Evy is radio- en televisiepresentatrice. Ze startte haar carrière bij de VRT, maar werkt nu voor Vier. Ze is het boegbeeld van Start 2 Run, ontwerpt juwelen onder de noemer Malice in Wonderland, doet aan yoga en houdt van koken.

>> Wat is je favoriete drankje: “Een Virgin Mojito als het zonder alcohol moet en een Cosmopolitan als het met alcohol is. Maar ook een lekkere smoothie gaat altijd in , uiteraard ook zonder alcohol.”

>> Welk voorwerp is je het meest dierbaar: “Mijn iPhone, moet ik met enige schaamte zeggen. Dat is alles in één: de foto’s, telefoonnummers en berichtjes van dierbaren staan er op, maar ook professioneel kan ik mijn iPhone maar moeilijk missen.”

>> Welke uitvinding heeft onze wereld nog te kort: “Een fopspeen die nooit uit het mondje van een kind valt.” (glimlacht)

>> Stel: je hebt nog een jaar te leven. Wat wil je zeker nog doen: “Ik zou van dat laatste jaar genieten, maar wel op een subtiele manier. Voor mij dus geen ‘uit vliegtuigen springen met een parachute ‘ of zo, maar koffietjes drinken met dierbaren en veel babbelen en lachen met mensen die ik graag zie.”

>> Welk fictief persoon zou je willen zijn: “Superwoman!”

>> Welke job zou je uitoefenen, mocht je je huidig beroep niet doen: “Ik zou mijn eigen lekkere kaaswinkeltje hebben… Heerlijk.”

>> Welke vraag wil je aan God stellen: “Waarom is er zoveel leed in zoveel vormen en op zoveel plaatsen op onze wereldbol?”

>> Wat is je favoriete geur: “Die van zomergras dat net na een regenbui gemaaid is.”

>> Op wie ben je gezond jaloers: “Op heel erg positieve mensen die elke negatieve ervaring of gebeurtenis toch meteen weer weten om te keren in iets positiefs.”

(PVH)