PVH’s Vriendenboekje (32): David Dehenauw houdt van de stilte in de ochtend

© Twitter
Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zo uit de vriendenboekjes van weleer kunnen komen. Deze week: weerman David Dehenauw.

Wie is David Dehenauw: “Binnenkort 44 jaar oud en samenwonend in Blankenberge. Ik werk als meteoroloog en weerman, Ik hou van joggen en watertuinieren: ik kweek een aantal zeldzame inheemse waterplanten. Een gastronomisch etentje sla ik ook nooit af.”

Hoe dood je de tijd wanneer je ergens moet wachten: “Ik raadpleeg mijn mails op mijn smartphone, volg de (weer)actualiteit en lees mijn Twitterfeed.”

Wat was je eerste vakantiejob: “Ik werkte in de Blankenbergse jeugdherberg De Wullok. Dat heb ik vier mooie zomers lang gedaan.”

Waar mogen we je altijd voor wakker maken: “Voor mijn job. Indien er iets ernstig aan de hand is met het weer en er dreiging is, slaap ik niet echt vast. Sommige topambtenaren kunnen mij ‘s nachts oproepen indien dat nodig is. Sommige journalisten durven me ook eens vroeg uit bed bellen.”

Wie zou je graag weer tot leven wekken: “Uitgestorven dieren en planten. Daar kunnen we veel door bijleren.”

Wat is je favoriete geur: “Als weerman heb ik een voorliefde voor – hoe kan het ook anders – het parfum Fahrenheit.”

Welk fictief persoon zou je willen zijn: “James bond, maar slechts voor heel even.”

Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen: “Vier weeravonturen rond de aarde. Het verhaal zou gaan over een Blankenbergse weerkundige die vier vluchten rond de wereld begeleidde voor Steve Fossett, in een ballon en een vliegtuig. Mijn naam staat vermeld op de balloncapsule in het National Air Museum in Washington DC.”

Wat is het beste moment van de dag: “De vroege ochtend: stil en rustig en dus ideaal om na te denken.”

Welke concrete plannen heb je in de nabije toekomst: “Verder mijn werk doen en Frans spreken zoals een Franstalige op RTL-TVi.”