Provinciaal domein De Gavers was zondag middeleeuws

Redactie KW

Zondag had in provinciaal domein De Gavers de Open Gaversdag plaats. Met ‘Heerlyckhede De Gavers’ werden de kinderen en bezoekers ondergedompeld in de 15e en 16e eeuw

De hele namiddag konden sportievelingen terecht bij onder meer een turndemonstratie, klimmuur, hindernissen- en hoogtouwenparcours, de speleobox en deathride. Ook werden doorlopend tal van middeleeuwse activiteiten georganiseerd. Oude ambachten, stoere jonkvrouwen en verrassende narren, echt volksvermaak, een hindernissentocht met de ridders of mee op het water met de Zuid-Gavers-compagnie. Een Italiaanse ridder vertelde vredelievende oorlogsverhalen voor een aandachtig publiek.

Seppe (7) en Rien (9) amuseren zich op de Opengaversdag, samen met mama Bieke en papa Bram.
Seppe (7) en Rien (9) amuseren zich op de Opengaversdag, samen met mama Bieke en papa Bram.© Luc Laverge

Het acrobatenduo De Zotten leerde de jeugd hoe men vroeger turnde. Ook Seppe (7) en Rien (9) volgden het spektakel, met mama Bieke en papa Bram. “We komen hier regelmatig zwemmen. Ik heb vandaag de klimmuur beklommen tot over de helft”, glundert Seppe. “Ik heb die muur van 8 meter iets hoger beklommen. We hebben ook gekajakt en de speleobox gedaan. Het is er donker en je moet door smalle of bredere gaatjes en gangen je weg zoeken”, legt Rien deskundig uit. “We zijn ook op vakantiekamp geweest in de Gavers. Het is hier leuk.”

PVH/LLV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier