De opnames van de promospot zouden initieel doorgaan op 27 april, maar door de gure weersomstandigheden werden die opnames uiteindelijk uitgesteld. Zaterdag was het dan toch zo ver. 180 enthousiaste vrouwen van alle leeftijden stonden te popelen om hun ding te doen.

De Westelijke strekdam in Oostende vormde het decor van de promospot. Gendergelijkheid vormt de rode draad door de 13de editie van het filmfestival.

Lynn Van Royen is met haar 29 jaar de jongste master ooit van het filmfestival. © JRO

De 29-jarige Lynn Van Royen is de jongste master ooit voor het filmfestival. Haar jongste hoofdrol is die van Hannah in de Vlaamse remake van De Luizenmoeder, die vanaf januari te zien was op VTM. "Ik was er mij zelfs niet van bewust dat ik de jongste ooit was. Leeftijd is een ingesteldheid en niet gewoon het aantal jaren dat je leeft", zegt Lynn.

"Het is heel fijn dat ik dat vertrouwen krijg om als master op te treden. Ik ontmoette Peter (Craeymeersch, red.) vorig jaar en dat verliep heel vlot. Ik moest dan ook niet nadenken vooraleer ik 'ja' zei."

Tussen de 180 vrouwen zijn er een politieagente, een brandweervrouw, verpleegsters, noem maar op... "We hebben drie variaties opgenomen waarbij we vier korte portretten maken van vrouwen in hun ochtendroutine. Tot slot hebben we afgesloten met een mooi shot op de strekdam met al die enthousiaste vrouwen", besluit Lynn.

De 13de editie van Filmfestival Oostende gaat van start op 6 september met de openingsfilm 'The Best of Dorien B'.

(JRO)