Primeur voor Blankenberge: voortaan kan je een elektrische rolstoel huren op het strand

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het strand van Blankenberge wordt vanaf 1 juli opnieuw een stukje toegankelijker: vzw 4 Example en Off Road Solutions slaan de handen in elkaar voor de verhuur van een elektrische strandrolstoel.

“We denken samen al langer na over hoe een toegankelijk strand er zou moeten uitzien. Deze elektrisch aangedreven strandrolstoel leek ons alvast een must have. Hiermee kunnen minder mobiele personen zelfstandig het strand verkennen. Een manuele strandrolstoel voortduwen vraagt soms een grote fysieke inspanning van de begeleider en maakt de andersvalide afhankelijk“, zegt Tarik Houbrechts van 4 Example.

De ‘Cadweazle 2.0’ kan per uur gehuurd worden. “Deze elektrische rolstoel is geschikt om in het mulle zand te rijden. Het toestel is eenvoudig in gebruik en heeft voldoende actieradius voor een ruime wandeling”, klinkt het.

De elektrische strandrolstoel is alleen niet geschikt voor in het water. De prijs per uur bedraagt 15 euro (met 100 euro waarborg, contant of met Payconiq te betalen). Voor reservatie en voorwaarden kan je 4 Example bereiken via 0493 93 64 46.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier