Prijzenfestival op Ardooise nieuwjaarsdrink

De winnaars van de drie Ardooise prijzen kregen een attentie op de nieuwjaarsreceptie © JM
Redactie KW

De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst in Ardooie werd een waar prijzenfestival. Er werden door het gemeentebestuur 3 prijzen uitgereikt.

De culturele raad gaf de cultuurprijs aan culturele duizendpoot Luc Vanneste. Hij is zowel secretaris van de Heemkundige kring, Pasar als het Sint-Maartenscomité. Luc is ook een verwoed verzamelaar van alles wat met Ardooie te maken heeft. De replica van de schilden van de gemeente door de jaren heen was een mooie attentie in dit kader.

De sportprijs ging naar de judoclub. Voor het derde opeenvolgende jaar behaalden zij de Callantcup. Dit is zowat het officieuze Belgische kampioenschap voor clubs. De persprijs, die door de perskring wordt uitgereikt aan iemand die Ardooie positief en internationaal op de kaart zette, ging naar City Sport. Het bedrijf van Tom Declercq is aan zijn 120e bestaansjaar toe en exporteert de Ardooise pet naar meer dan twintig land. De ambitie? Verder doorbreken op de Amerikaanse markt met kwaliteitspetten, gemaakt in West-Vlaanderen.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier