Prijzen fietszoektocht Tournée Locale uitgereikt door Hopmuseum Poperinge

© MD
Redactie KW

De fietsroute Tournée Locale werd door het magazine van vtbKultuur uitgeroepen tot de mooiste fietsroute van België. Tijdens de zomermaanden werd deze route druk afgefietst. Aan deze route koppelde het Hopmuseum een zoektocht die op 20 mei feestelijk werd geopend.

Conservator van het Hopmuseum van de Benelux Sofie Adriaen: “Tussen het startmoment en 30 september werden een 700-tal formulieren verkocht, 288 werden ingevuld teruggebracht. De zoektocht telde twaalf vragen, de één al moeilijker dan de ander, en ook een schiftingsvraag die de rangschikking bepaalde. In de bokaal staken 541 kroonkurken. De 20 personen die het dichtst bij de schiftingsvraag zaten én die alle antwoorden correct hadden, werden uitgenodigd op de prijsuitreiking.

De eerste groep prijswinnaars wonnen een Houblonesse-pakket ‘Henri’. Dat waren: Gabriël Lamerant (Ieper), Gery Desender (Poperinge), Bernadette Vanparys (Spiere-Helkijn) en Ludo Dumon (Poperinge).

Een Houblonesse-pakket ‘Hélène’ was er voor: Jean-Pierre Dannau (Koksijde), Frans Decorte en Johny Pattyn (allebei Poperinge).

Willy Verlinde (De Panne) en Kylie Doom (Poperinge) wonnen een Houblonesse-pakket ‘Hector’.

De tweede groep winnaars ontving een streekproductenmand met lekkers uit de Westhoek samengesteld door L’heritage: Pol Depuydt (Torhout), Patrick Tytgat en Geert Lemoyne (Poperinge).

Marleen Doom (Reningelst), Hans Huyghe (Poperinge) en Jos Thorrez (Langemark-Poelkapelle) kregen een exclusieve bierbox met een bier van elke Westhoekbrouwerij, uniek gemaakt voor de tentoonstelling Tournée Locale.

De volgende winnaars kregen elk maar liefst vier bakken bier, telkens een assortiment van de drie Poperingse brouwerijen en brouwerij Deca: Lieve Vanhamme (Poperinge), Frederik Callens (Ingelmunster), Lieve Tavernier (Sint-Andries) en Monique Bourrée (Poperinge).

De hoofdprijs was voor degene die de beste gok waagde voor het aantal kroonkurken: Els Vandenberghe uit Poperinge. Met slechts een verschil van twee kurkjes kaapt zij de hoofdprijs weg: een bierweekend in de Westhoek bestaande uit een overnachting in B&B Brouwershof, een rondleiding in brouwerij Sint-Bernardus en etentje in het Hommelhof Watou.

(AHP/foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.