Preventieve speekseltesten voor Spes Nostra in Heule en Kuurne

De buitenklas van Spes Nostra, hier in Kuurne. (foto GF)
De buitenklas van Spes Nostra, hier in Kuurne. (foto GF)
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

Spes Nostra Heule en Kuurne starten volgende week met preventieve speekseltesten. Het gaat om een pilootproject van de scholengemeenschap Groeninge. De sneltesten zijn een extra hulpmaatregel met als doel positieve personeelsleden op te sporen die geen symptomen vertonen.

Elk personeelslid kan vrijwillig intekenen. Iedereen die wil, kan ‘s morgens een speekselstaal afnemen. Het labo komt de testen dan ophalen en ’s avonds zijn de resultaten bekend. Spes Nostra is namelijk vastberaden om de herstart van het voltijds onderwijs vlot te laten verlopen.

“Mondmaskers, handhygiëne, vaste lokalen, extra aandacht voor reiniging, aandacht voor ventilatie… Dit alles komt coronaveiligheid ten goede. Dit is een greep uit de maatregels die we nemen, maar we gaan terug naar voltijds onderwijs en daarvoor gaan we een stap verder”, zegt Griet Gremeaux, preventieadviseur Spes Nostra Heule en Kuurne.

“We geven les via SmartSchool Live maar ook via Zoom”, gaat Griet verder.

discipline

“Op deze manier waren er toch nog leuke momenten. Maar naast leren, is ook leven belangrijk op onze school. Dat wil de school niet verliezen. De preventieve speekseltesten komen ten goede aan het welzijn van zowel de leerlingen als de leraren. Iedereen wil terug een veilige manier van contact. Het contactonderwijs is nog steeds het meest efficiënt om de leerstof aan te bieden en om te weten wat er bij de leerlingen leeft.”

Ondertussen geeft Griet Gremeaux een pluim aan alle leerlingen en personeelsleden die zoveel discipline vertonen. “Het dragen van een mondmasker wordt als lastig ervaren maar we merken dat iedereen zijn best doet om zo vlug mogelijk uit deze toch wel moeilijke periode te raken”, besluit Griet.

Het testen start vanaf 1 maart.

(CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.