Poperings Nestproject haalt 13.741,75 euro binnen via JEZ!

Er werd 13 741, 75 euro binnengehaald via de JEZ!actie voor het Nestproject. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Drie Poperingse acties werden genomineerd voor JEZ!: ‘N ZOLDER van Jeugdhuis Den Couter, onderwijsproject Nesten en Orteki Kikteki van ‘t SchildPad. Voor het Nestproject werd 13.741, 75 euro binnengehaald.

JEZ! is een goededoelenactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius. De Fifty-One Club Ieper schonk 1.500 euro als steun aan het Poperingse Nestproject. Het project Nesten biedt sociaal-emotionele zorg in Poperingse scholen en organisaties als IBO Hopsakee, het Buurthuis en het internaat van de Keiwijzer (lager en kleuter).

“Na dit schooljaar, waarin stad Poperinge het project ondersteunde, willen de netoverschrijdende organisaties verder nesten met de Poperingse kinderen en dat kan alleen met steun”, aldus Trui Baes. In veel Poperingse lagere scholen, de buitenschoolse opvang en het Buurthuis is ze coach voor het project Nesten.

13.741, 75 euro

Het ingezamelde bedrag werd op 31 maart door de JEZ!actie verdubbeld. Financieel steunen, kon door geld te storten of door zelf een actie op poten te zetten. “Er werd maar liefst 13.741,75 euro binnengehaald via de JEZ!actie voor het Nestproject. Wat een hartverwarmend Poperinge”, zegt Trui.

“Er werd nestkistjes verkocht, gelukspopjes gemaakt en verkocht, er werd een paaseierenverkoop georganiseerd … Het werden echt wel heel verbindende en netoverschrijdende weken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier