De politiepatrouilles die zich met scooters verplaatsen, hebben de Brugse binnenstad als werkgebied. De politie kiest nu klimaatbewust voor niet-vervuilende scooters om het centrum van Brugge te doorkruisen. Ze hebben een actieradius van 160 kilometer, beschikken over een antiblokkeersysteem en zijn uitgerust met ledlampen. Kostprijs per scooter bedraagt 20.000 euro.

"De politiemedewerkers die deel uitmaken van het scooterteam, hebben de voertuigen intussen al getest en goed bevonden", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. De oude scooters gaan dus voorgoed op stal en worden online te koop aangeboden op veilingsite I&O Auctions.

(WK)

De politiepatrouilles die zich met scooters verplaatsen, hebben de Brugse binnenstad als werkgebied. De politie kiest nu klimaatbewust voor niet-vervuilende scooters om het centrum van Brugge te doorkruisen. Ze hebben een actieradius van 160 kilometer, beschikken over een antiblokkeersysteem en zijn uitgerust met ledlampen. Kostprijs per scooter bedraagt 20.000 euro."De politiemedewerkers die deel uitmaken van het scooterteam, hebben de voertuigen intussen al getest en goed bevonden", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. De oude scooters gaan dus voorgoed op stal en worden online te koop aangeboden op veilingsite I&O Auctions.(WK)