Plopsaland vervult laatste wens van terminaal zieke papa

Een beeld ter illustratie. Vanaf 1 juli opent het pretpark voor iedereen de deuren. (Foto Plopsa/Pieter Clicteur)
Bert Vanden Berghe

Vanaf 1 juli opent Plopsaland De Panne opnieuw de deuren, maar vandaag wordt er een uitzondering gemaakt voor één gezin. Een terminaal zieke papa mag er samen met zijn dochters zijn laatste wens in vervulling laten gaan.

Een mokerslag. Dat is het minste wat je kan zeggen als de dokters vertellen dat je nog een tweetal weken te leven hebt. Een man uit Vlaams-Brabant heeft kanker en is volgens hen in een terminale fase. Hij had nog één laatste wens: met zijn dochters Plopsaland bezoeken. Alleen is het park gesloten en mag het slechts op 1 juli de deuren openen.

Er werd contact opgenomen met het pretpark en die besloten al vrij snel om een uitzondering te maken. “Momenteel draaien we elke dag proef”, klinkt het bij woordvoerster Chelsea Vanhullebusch. “Vandaag kon het gezin het park bezoeken onder begeleiding. Het gaat voornamelijk om de lievelingsattracties van de kinderen.” Er weerklonk ook muziek door het park, zodat het niet te verlaten zou aanvoelen.

Concreet gaat het om een tweetal uurtjes in de loop van de middag. “Een dergelijke vraag krijgen we wel vaker, maar doorgaans zijn we open en kunnen we de mensen ook probleemloos ontvangen. Vandaag is het een uitzonderlijke situatie.”

Het nieuws daarover verspreidde zich snel en leverde intussen ook heel wat hartverwarmende reacties op. “De reacties zijn alleen maar positief”, bevestigt de woordvoerster. “Ook het gezin kreeg al heel wat berichten om hen een hart onder de riem te steken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier