Niemand kan op vandaag nog zeggen dat hij of zij niet op de hoogte is van de maatregelen tegen het coronavirus, waarbij afstand houden en het verbod op samenscholingen centraal staan. In een, toch wel emotioneel, bericht op Facebook liet burgemeester Ivan Delaere gisteravond weten dat heel wat inwoners de boodschap blijkbaar nog niet begrepen hebben.

"Met spijt moeten wij als lokale overheid vaststellen dat de maatregelen nog steeds niet door iedereen in onze gemeente gevolgd worden", klonk het. "Onze gemeente staat momenteel op een tweede plaats wat betreft het aantal uitgeschreven PV's, niet omwille van het feit dat we het zo goed doen, maar met net het omgekeerde, wegens het niet naleven van de maatregelen. Dat stemt mij als burgemeester bijzonder triest."

Kaartnamiddagen

De burgemeester gaf aan dat er nog steeds kaartnamiddagen (in privékring) of kleine tuinfeesten georganiseerd worden en dat ook overtredingen tegen het aantal personen in één voertuig (niet behorend tot hetzelfde gezin) met de regelmaat van de klok vastgesteld worden. "Dit bericht naar de bewoners toe is zeker geen pleidooi voor het verklikken van je medemens, maar eerder een vraag naar een grotere discipline."

De burgemeester roept verder iedereen op om zeker te blijven bewegen en sociaal contact te blijven houden via telefoon, SMS of de digitale communicatiemogelijkheden, maar dit alles dan wel op een veilige manier. "Het is zo belangrijk dat we dit allemaal op een goeie en veilige manier doen, zo help je niet alleen jezelf, maar ook de mensen rondom je heen", besloot de burgemeester zijn bericht.

(JG/ foto JG)

Beste inwoners De situatie waarin we ons allemaal op vandaag bevinden is ernstig en ook wel wat verwarrend. We vechten...

Geplaatst door Ivan Delaere op Vrijdag 3 april 2020
Niemand kan op vandaag nog zeggen dat hij of zij niet op de hoogte is van de maatregelen tegen het coronavirus, waarbij afstand houden en het verbod op samenscholingen centraal staan. In een, toch wel emotioneel, bericht op Facebook liet burgemeester Ivan Delaere gisteravond weten dat heel wat inwoners de boodschap blijkbaar nog niet begrepen hebben. "Met spijt moeten wij als lokale overheid vaststellen dat de maatregelen nog steeds niet door iedereen in onze gemeente gevolgd worden", klonk het. "Onze gemeente staat momenteel op een tweede plaats wat betreft het aantal uitgeschreven PV's, niet omwille van het feit dat we het zo goed doen, maar met net het omgekeerde, wegens het niet naleven van de maatregelen. Dat stemt mij als burgemeester bijzonder triest." De burgemeester gaf aan dat er nog steeds kaartnamiddagen (in privékring) of kleine tuinfeesten georganiseerd worden en dat ook overtredingen tegen het aantal personen in één voertuig (niet behorend tot hetzelfde gezin) met de regelmaat van de klok vastgesteld worden. "Dit bericht naar de bewoners toe is zeker geen pleidooi voor het verklikken van je medemens, maar eerder een vraag naar een grotere discipline." De burgemeester roept verder iedereen op om zeker te blijven bewegen en sociaal contact te blijven houden via telefoon, SMS of de digitale communicatiemogelijkheden, maar dit alles dan wel op een veilige manier. "Het is zo belangrijk dat we dit allemaal op een goeie en veilige manier doen, zo help je niet alleen jezelf, maar ook de mensen rondom je heen", besloot de burgemeester zijn bericht.(JG/ foto JG)