Piet Huysentruyt komt cupcakes verkopen in AZ Groeninge

De cupcakes werden ter plaatse versierd. Met hulp van de bekende kok Piet Huysentruyt. © EDB
Redactie KW

Vrijdagvoormiddag verkocht de bekende kok Piet Huysentruyt samen met de werkgroep dementie van AZ Groeninge cupcakes ten voordele van onderzoek naar de ziekte van Alzheimer

Over heel Vlaanderen worden er in september cupcakes verkocht ten voordele van alzheimeronderzoek. Piet Huysentruyt is peter van die actie. “Ooit werd me dit gevraagd door een klant en ik was hier onmiddellijk voor gewonnen“, zegt Piet. Kathleen Aerts van K3 is nu ook ambassadrice van de Stichting Alzheimer Onderzoek. “Kathleen is een goede vriendin van mij. Haar mama lijdt aan jongdementie en als je iemand kent, maakt dit het nog ietsje persoonlijker.”

Net zoals vorig jaar kwam Piet opnieuw naar AZ Groeninge in Kortrijk om er cupcakes te verkopen. “Ik ben van Kortrijk afkomstig en kom altijd graag nog eens naar mijn heimat. Als ik in België ben en kan komen, doe ik dat met veel plezier!” De 1.000 cupcakes die verkocht werden, werden gebakken door leerlingen van de Rhizo Hotelschool in Kortrijk. Ze werden ter plaatse versierd.

Geheugenkliniek

In AZ Groeninge werd de actie georganiseerd door de werkgroep Alzheimer, waar artsen, ergotherapeuten, psychotherapeuten en andere medewerkers van neurologie, geriatrie en psychiatrie in meewerken. “We willen de werking rond dementie optimaliseren en warme zorg bieden. De werkgroep zet ook de geheugenkliniek in AZ Groeninge die over de verschillende disciplines heen werkt in de kijker. We organiseren op dinsdagen 15 en 22 oktober gratis informatiesessies voor familie en mantelzorgers van personen met dementie en geven tijdens de eerste sessie informatie over dementie en vroegtijdige zorgplanning. Tijdens de tweede sessie werken we vooral rond praktische tips in verband met de woonomgeving, voeding en slikken.” (EDB)

Inschrijven voor deze informatiesessies kan via elien.adam@azgroeninge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier