Peuter zit geklemd tussen spijlen van bedje en wordt bevrijd door brandweer

© (Foto JH)
Redactie KW

De brandweer van Koekelare kreeg zaterdagmiddag een niet-alledaagse opdracht binnen. Ze moesten in een woning een peuter bevrijden die vastzat tussen de spijlen van zijn bedje.

Rond 16.45 uur belde de moeder van het peutertje naar de hulpdiensten. Haar kindje was bij haar thuis in de Westmeetstraat op de Mokker in Koekelare vast komen te zitten in zijn bedje. De moeder was op dat ogenblik alleen thuis en kreeg het kindje niet los. Het was al spelend met zijn knietje door de houten spijlen van het bed geraakt en zat vast. Omdat de moeder het huilend kindje niet alleen wou laten belde ze de hulpdiensten.

Zowel de brandweer als ambulanciers snelden ter plaatse. Het knaapje was intussen gekalmeerd en gedroeg zich ook flink bij het zien van de brandweermannen. Die konden met verenigde krachten de spijlen van het bedje net ver genoeg uit elkaar trekken zodat nog een andere brandweerman de peuter uit het bedje kon tillen. Zo moest er ook geen zaag- of breekwerk aan te passen komen. De ambulanciers controleerden de peuter nog maar een rood knietje uitgezonderd was er niets aan de hand. Het schouwspel lokte wel heel wat kijklustigen in de Westmeetstraat waar moeder en kind snel konden bekomen van hun avontuur.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier