Petanquetoernooi bracht zestien ploegen veilig samen

© (Foto PH)
Redactie KW

“Het is niet makkelijk om iets te organiseren in deze moeilijke tijden”, vertelt Franky De Jonghe, de organisator van het grote petanquetoernooi dat jaarlijks plaatsvindt ter gelegenheid van de kermis.

“Het was een opsteker van formaat tijdens dit ‘rustige’ kermisweekend. Er waren 16 ploegen ingeschreven die allen heel voorbeeldig met het mondmasker aan speelden. Ik wil hierbij een pluim voor de gemeente om dit te laten doorgaan, ook een pluim voor de politie voor hun controles en aanpak. Als iedereen zich aan de covid-maatregelen houdt, zijn kleine organisaties zoals deze een meerwaarde. Iedereen opsluiten en niet laten genieten van een beperkte vorm van sociaal leven zou sowieso tot andere problemen kunnen leiden”.

We kunnen terugblikken op een heel mooi tornooi van 16 Oostkampse ploegen, die her en der in de gemeente de petanquepleinen bevolkten. Het was een plezier om de verschillende clubjes met hun kleurrijke polohemdjes bezig te zien, van fel groen over bloedrood, naar zeeblauw.

Er kon natuurlijk maar een ploegje winnen en dat werd ‘team Apero’, met Tibo Vancauwenberghe en zijn schoonvader Paul Verplancke. Beide mensen hebben al een mooie carrière in het petanquecircuit. De tweede plaats was voor de ploeg Steen, de derde plaats was voor het organiserend team “Club Ricard” en heel verrassend was de vierde plaats voor ‘VK Vogelzang’, die nochtans op de laatste plaats stond in de voorrondes. Van een remonte gesproken! De andere deelnemende ploegen waren ‘GBG’ (van de gemeente), ‘Den Nieuwen Hof’ (Nieuwenhove), ‘The Jack Pointers’ (Vogelzang/Arentsplein), ‘OKRA’, ‘WallyJonghe’, ‘De Oostkampse Dronkaerds’, ‘Van Dam’, ‘De Valkaart & Thope Ruddervoorde’.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier