Personeel woonzorgcentrum Ter Linden in Veurne volledig coronavrij

© MVP
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op 28 april werden alle personeelsleden getest op het coronavirus Covid-19. Uit de resultaten blijkt dat niemand besmet is. Ook alle bewoners bleven tot nu coronavrij.

Eind april heeft arbeidsgeneesheer Sabine Maeyaert zo’n 170 medewerkers van woonzorgcentrum Ter Linden getest op de mogelijke aanwezigheid van het coronavirus. Na analyse van de resultaten is duidelijk dat iedereen coronavrij is. Daar zitten de inspanningen die het woonzorgcentrum heeft gedaan sinds het begin van de coronacrisis zeker voor iets tussen. Ter Linden ging vanaf 11 maart in volledige lockdown. Enkel het personeel kreeg nog toegang. Iedereen die het gebouw binnenkomt, wordt geregistreerd, is verplicht om de handen te ontsmetten en wordt ook getest met een voorhoofdthermometer. Er wordt natuurlijk ook gewerkt met mondmaskers. Het bezoekverbod blijft nog even van kracht.

Guido Hoste, schepen van Welzijn: “De zware inspanningen van het voltallige woonzorgcentrum hebben tot nu hun vruchten afgeworpen. We blijven ons inzetten om Ter Linden coronavrij te houden.”

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier