Maandag jl. overleed in het ziekenhuis van Worchester (Zuid-Afrika), pater Nazaire Vantomme (73), sinds vele jaren missionaris in dat land.

Nazaire was een geboren en getogen Deerlijkenaar die in augustus 1971 in de Norbertijnenabdij van Grimbergen binnentrad. In 1978 werd hij tot priester gewijd. Begin 1979 werd hij missionaris in Zuid-Afrika. Hij werd pastoor in de Maria Gorettiparochie te Worcester. Later ook van 'De Doorns' en 'Zweletemba'.

Zijn familie vertelt dat hij er wel altijd met hart en ziel heeft gewerkt. Hij verbleef en werkte onder de arme mensen, zelfs in de sloppenwijken.

Enkele maanden geleden bracht gemeenteraadslid Bert Schelfhout (Open VLD) hem, tijdens zijn verblijf aldaar, een bezoek. "Wij praatten over Deerlijk en Sint-Lodewijk en hij vertelde over de sloppenwijken en de lieve mensen in 'zijn' land."

Pater Nazaire wordt zaterdag 8 oktober om 10 uur in Zuid Afrika, (Worcester), ten grave gedragen. Zaterdag is er ook om 11.30 uur een uitvaartliturgie in de abdijkerk van Grimbergen voor de familieleden en vrienden van Nazaire.

(MV)